Facebook Pixel "Κάτι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο"...
Μπάσκετ
| 2012-12-27 19:23:00

"Κάτι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο"...

"Κάτι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο"...

Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν για τον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την απίστευτη ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός.

Οι δύο Έλληνες παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης φιλοξενήθηκαν σε εκπομπή της ΝΕΤ και μίλησαν για την μεγαλύτερη στιγμή της παρέας τους το 2012. Με αφορμή την ανασκόπηση της ΝΕΤ οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού μίλησαν για το μεγάλο παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Κώστας Παπανικολάου: «Πραγματικά νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα σε μια τέτοια στιγμή. Λένε πως δεν μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματα αν δεν το έχεις ζήσει, ακόμη και αν το έχεις ζήσει, όμως, δεν μπορείς να τα περιγράψεις τελικά (γέλια). Το σημαντικότερο είναι να κερδίσεις ένα παιχνίδι αν βάλεις έναν πόντο, να φας μηδέν, αυτός ήταν ο στόχος. Ποιοτική ομάδα, με πολλούς αστέρες, δεν ήταν εύκολο.

Συζητούσαμε με τον Βαγγέλη και τοπν Κώστα, μετά, αφού όλα τελείωσαν. Νιώθαμε όλοι σαν να παίζαμε όλοι ένα απλό παιχνίδι Ευρωλίγκας. Εμείς δεν είχαμε μεγάλο άγχος και πίεση με αυτό. Ήταν λες και παίζαμε ένα απλό παιχνίδι, δεν μας φαινόταν κάτι τρομερό, κάτι καινούργιο. Στο -19 μεγάλα σουτ, μεγάλα τρίποντα, ακόμη και τυχερά τρίποντα. Ο τρόπος που θα σου μιλήσει ο κόουτς είναι επάνω στο παιχνίδι. Εγώ ρώτησα τον Μίλος μετά από μήνες στη Μόσχα, εάν χαλάρωσαν, μετά τη φάση με το Σβεντ που πήγε στο -19. Και μου απάντησε πως όλοι στον πάγκο έτσι πίστευαν, υπήρχε αυτό το κλίμα. Στο -1 πια ήταν η στιγμή της κρίσης. Όχι εμείς, αλλά όλος ο κόσμος το έχει πιστέψει πια πως μπορεί να γίνει η ανατροπή. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Βασίλης είχε το καθαρό μυαλό και τη σωστή σκέψη εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι που ξεχωρίζει έναν καλό από έναν σπουδαίο παίκτη».

Βασίλης Σπανούλης: «Κακό πρώτο δεκάλεπτο, να κρατηθούμε κοντά στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο κάναμε κάποια λάθη τακτικής σε ένα σκριν του Τεόντοσιτς με τον Κιριλένκο και δεχτήκαμε δύο τρίποντα και αυτό ανέβασε την ψυχολογία του Τεόντοσιτς. Αυτό έκανε τη διαφορά, αυτό το ξέσπασμα. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε, είπαμε πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, να κάνουμε κάτι φανταστικό και ανεπανάληπτο. Και το καταφέραμε. Στο -19 ο κόουτς προσπάθησε να μας ξυπνήσει και μας εξήγησε πως δεν έπρεπε να παρατήσουμε το ματς. Φοβερή άμυνα η ΤΣΣΚΑ, έπρεπε να κάνουμε κάτι κόντρα σε ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών. Ακόμη και στο -19 πιστεύαμε πως μπορούσαμε να το γυρίσει.Kάναμε μια τρομερή ανατροπή, μας βγήκε το παιχνίδι και όσα παιδιά ήταν στο παρκέ έκαναν τρομερή δουλειά και φτάσαμε στο -1 και καταφέραμε να κάνουμε ανατροπή.

Ο Σίσκα είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος παίκτης που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και νομίζω πως είναι παράδειγμα προς μίμηση και για τον Κώστα (σ.σ. Παπανικολάου) γιατί παίζουν την ίδια θέση. Με 1/2 ένα καλό σουτ, με 2/2 νομίζω είχαμε τάιμ άουτ για να μας δώσει τις οδηγίες του και την επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου. Χρειαζόμαστε και την τύχη. Την τύχη σου την κυνηγάς. Το πρώτο είναι να είσαι γερός και δυνατός και ικανός. Έχασε τις δύο βολές, κάναμε μια σωστή επίθεση και μετά έγινε ό,τι έγινε. Εγώ προσπάθησα να δημιουργήσω χώρο για τον εαυτό μου, είδα την άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επάνω μου, είδα τον Γιώργο ανοιχτό, του την έδωσα, το έβαλε και νικήσαμε.

Την τελευταία φάση την έχω δει πολλές φορές. Κάθε φορά που το βλέπεις ανατριχιάζεις, σπουδαία τα συναισθήματα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως οι ομάδες που έπαιζα κατέκτησαν το ευρωπαϊκό. Στη μια φορά ήμασταν φαβορί, την άλλη ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ. Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι το φανταστικό, το ανεπανάληπτο και κάτι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags