Facebook Pixel "Nα δικαιώσω τους ανθρώπους της Γιουβέντους"
| 2012-12-31 20:59:00

"Nα δικαιώσω τους ανθρώπους της Γιουβέντους"

"Nα δικαιώσω τους ανθρώπους της Γιουβέντους"

Ο Τάσος Δώνης, ο μικρότερος γιος του Γιώργου Δώνη, ανδρώθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το περασμένο καλοκαίρι το ταλέντο του έκανε την Γιουβέντους να τον αποκτήσει και να τον πάρει από τώρα στις ακαδημίες της. Ο Δώνης μιλώντας στην "Match Reports" αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό ευχαριστώντας τον Γιάννη Σαμαρά ενώ μίλησε και για τις διαφορές του Τριφυλλιού με την Γιουβέντους.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

Ποιες διαφορές έχεις συναντήσει στην Γιουβέντους σε σχέση με ότι είχες ζήσει στον Παναθηναϊκό;

«Στον Παναθηναϊκό έζησα τρία πολύ ωραία χρόνια, με βοήθησαν όλοι οι προπονητές μου στο να γίνω καλύτερος και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου να φύγω στο εξωτερικό. Με την βοήθεια του κ. Σαμαρά, βελτιώθηκα σε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό, όμως στην Γιουβέντους είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Πως είναι να προπονείσαι με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μπουφόν, Πίρλο, Κιελίνι και να είσαι μόλις 16 ετών;

«Είναι τεράστια εμπειρία να βρίσκεσαι και να κάνει προπόνηση με τέτοιας κλάσης ποδοσφαιριστές. Μπαίνω στο youtube βλέπω μερικούς από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που προπονούμαι και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχω κάνει πριν λίγες ώρες μαζί με αυτούς προπόνηση. Σε βοηθάνε σε πολλά πράγματα. Σου ανεβάζουν την ψυχολογία και γενικά είναι πολύ φιλικοί».

Ποια είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων των ακαδημιών στους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό;

«Είναι πιο αυστηροί με τους ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες. Είναι φυσιολογικό, αφού έχουν επενδύσει σε πάνω μας. Από την άλλη, δεν έχουν κάνει συμβόλαιο σε κανέναν Ιταλό και πέφτει το βάρος πάνω μας. Φυσικά αυτό γεννάει κάποιες μικρές κόντρες, που μας βγαίνει σε προσπάθεια να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Θα βρίσκεσαι για τρία χρόνια σίγουρα στην «Γιούβε». Ποιός είναι ο προσωπικός σου στόχος αυτή τη στιγμή;

«Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να βελτιώνομαι προσωπικά μέσα από σκληρή δουλειά, ώστε στα 18 μου χρόνια να μπορώ να θεωρηθώ έτοιμος να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα της Γιούβε».

Σου έχει δώσει κάποιες συμβουλές ο πατέρας σου από την ημέρα που έφυγες;

«Για θέματα τακτικής φυσικά, καθώς έπαιζε στην ίδια θέση. Μου έχει πει να προσέξω την γλώσσα, γιατί αν δεν το κάνω προσβάλω την χώρα που με φιλοξενεί. Το να μάθω ιταλικά θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Ο Κόντε άλλωστε υποχρεώνει κάθε ξένο ποδοσφαιριστή που έρχεται στην Γιουβέντους να μάθει την γλώσσα».

Στην Ιταλία, έχουν σε εκτίμηση το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Για να έχει κάνει συμβόλαιο η Γιουβέντους σε δύο παιδιά από την Ελλάδα κάτι σημαίνει. Έχουμε κάποια μικρή κόντρα σε αυτό το θέμα, γιατί κάποιες φορές εγώ και ο Άλμπερτ Ρούσος τους λέμε για το 2004 και τους ρωτάμε από πότε έχουν να πάρουν το Euro και αυτοί μας απαντούν για τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα. Αλλά μετά από αυτό το γυρνάμε στο μπάσκετ».

Τι έχεις να πεις για την διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκες πριν λίγο καιρό από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ;

«Από την πρώτη ημέρα που ο πατέρας μου είναι προπονητής, από τον Ηλυσιακό ακόμα, υποστηρίζω κάθε ομάδα που βρίσκεται και θέλω να πηγαίνει πάντα καλά. Αυτή την στιγμή υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ, αλλά υποστηρίζω και τον Παναθηναϊκό, καθώς εκεί βρίσκεται ο αδερφός μου. Ήταν μια παρεξήγηση που πιστεύω πως λύθηκε. Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρήκε ένα “Like” που είχα κάνει όταν ο πατέρας μου ήταν στην ΑΕΚ, έκανα το λάθος να του απαντήσω και μετά πήρε έκταση το θέμα. Με πείραξε, γιατί άκουσα πολλά, αλλά τα άκουσε και ο πατέρας μου, που δεν έφταιγε καθόλου. Μου είπε πως έκανα λάθος που απάντησα γιατί είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι ένα λάθος που δεν θα ξανακάνω».

Ποιες ομάδες υποστηρίζεις γενικά;

«Τη Γιουβέντους στην οποία και ανήκω και θέλω να πηγαίνει πολύ καλά, αλλά από μικρό παιδί υποστηρίζω και την Ρεάλ Μαδρίτης γιατί μ’ αρέσει πολύ σαν ομάδα. Και επειδή είναι και ο Ρονάλντο εκεί, με κάνει ακόμη πιο φανατικό οπαδό της!».

Θες μελλοντικά να επιστρέψεις στην Ελλάδα ή κοιτάς μόνο την ευρωπαϊκή σου καριέρα;

«Καλύτερο για μένα θα ήταν να παίξω μόνο στην Ευρώπη, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσω στην Ελλάδα, εφόσον ας πούμε η Γιουβέντους θελήσει να με δώσει κάπου δανεικό μελλοντικά. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να γυρίσω στην πατρίδα μου και να φύγω και πάλι στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν θα προτιμούσα να μείνω μόνιμα σε κάποια ελληνική ομάδα».

Πόσο τυχερός αισθάνεσαι που έφυγες γρήγορα από την Ελλάδα;

«Είναι πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα μου να πάω στο εξωτερικό τόσο νωρίς και στην μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας. Νιώθω τυχερός, γιατί θα μπορέσω να δουλέψω τρία χρόνια σε πολύ σταθερή κατάσταση, κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας».

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή;

«Ο προπονητής μου στην Γιουβέντους, ο Ντέλα Μόρτε, μου έχει πει ότι αν δουλέψω θα μπορέσω να παίξω και στην Γιουβέντους αλλά και σε άλλες ομάδες. Δουλεύουμε πολύ στο πως να μαρκάρω, όπως επίσης και στο τι κινήσεις πρέπει να κάνω όταν δεν έχω την μπάλα στα πόδια μου. Μέσα από τις προπονήσεις βελτιώνω ότι μου λέει».

Πως βλέπεις την ζωή μακριά από την πατρίδα;

«Είναι δύσκολο να ζεις μακριά από την χώρα σου. Ειδικά για την οικογένειά μου είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς έχουμε χωριστεί σε τρία κομμάτια. Εγώ με την μητέρα μου και τον μικρό στην Ιταλία, ο πατέρας μου στην Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος στην Αθήνα. Έχω σκεφτεί, πάντως, να παίξω μόνο σε ευρωπαϊκές ομάδες και στην Ελλάδα να έρχομαι μόνο για διακοπές».

Είναι σημαντικό κεφάλαιο για σένα και η Εθνική ομάδα ή μήπως σκέφτεσαι και την Εθνική της Αγγλίας, καθώς μπορείς να αγωνιστείς και εκεί;

«Αυτή την στιγμή είμαι μέλος της Εθνικής Παίδων, δυστυχώς δεν προκριθήκαμε στο Euro, που θα ήταν μια ευκαιρία να μας δουν ευρωπαϊκές ομάδες. Εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ με την αντρική ομάδα, να φορέσω το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Έχω γεννηθεί στο Μπλάκμπερν της Αγγλίας και μπορώ να αγωνιστώ και με την εθνική Αγγλίας. Ελπίζω να φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε να κάνω και τις δύο Εθνικές να με θέλουν στο ρόστερ τους. Θα είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση για εμένα, αλλά πιστεύω πως τελικά η καρδιά μου θα επιλέξει την πατρίδα μου...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags