Facebook Pixel «Μη με εκθέσεις, θα έρθουν Ρώσοι»!
Life
| 2011-03-09 14:28:00

«Μη με εκθέσεις, θα έρθουν Ρώσοι»!

«Μη με εκθέσεις, θα έρθουν Ρώσοι»!

Ο Γιάννης Σερέτης σχολιάζει στο blog του την υπόθεση με τις κασέτες και το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί από όσα ακούγοταν σε αυτές...

* Δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν (μέχρι να φτάσει η υπόθεση σε δίκη, αν φτάσει), ποιος μιλά σ΄ αυτή την πρώτη κασέτα που βγήκε χθες βράδυ στον αέρα από το θρυλικό πλέον petalovolos.blogspot.com.

* Μπορεί να είναι ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο Ηλίας Ψινάκης. Ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο Τζιμπρίλ Σισέ. Οποιος κι αν είναι, τώρα με ενδιαφέρουν τα λόγια. Με ενδιαφέρει ότι υπάρχει ένας τύπος που ακούγεται να λέει ότι αν δεν κάνει ένας διαιτητής αυτό που θέλει («52-48 και τα 'σπόρια' στον Άρη, δεν θέλω να κάνεις έγκλημα, να βοηθήσεις θέλω») θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορεί να τους ελέγξει!

* Αυτό που έχει σημασία είναι η έμμεση απειλή. Το καθεστώς τρομοκρατίας. Το «παίξε όπως θέλω, αλλιώς.». Είναι ένα καθεστώς το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σκορπίσει τον φόβο στους διαιτητές. Μαγαζιά καμένα, μηχανάκια κατεστραμμένα, προσωπικές επιθέσεις, τηλεφωνήματα, βρομιά άλλου είδους.

* Απειλή και έμμεσος εκβιασμός που συνιστούν εγκλήματα. Ο Χρήστος (ο Κοντός βρε) μπορεί να τα εξηγήσει καλύτερα από εμένα, καθότι νομικός. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι όσοι ήθελαν να επηρεάζουν τους διαιτητές και να καθορίζουν στον βαθμό που μπορούσαν το αποτέλεσμα ενός αγώνα δεν αρκούνταν στο χρήμα («Μου λέει για τα., του λέω θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά», ακούγεται στην κασέτα). Όχι! Για να «δεθεί» το ματς, πρέπει να υπάρχει και η απειλή. Αυτός είναι ο μαγικός συνδυασμός.

* Και αυτό δείχνει πόσο αδίστακτοι είναι εκείνοι οι οποίοι σχεδίαζαν αυτού του είδους τα στησίματα. Ότι έφταναν στο σημείο να αφηγούνται σε κάποιον άλλο την απειλή στον διαιτητή είναι μόνο ένα στοιχείο. Και ένα άλλο στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι το ρήμα. «Μην με εκθέσεις». Προς ποιον να μη σε εκθέσει, κύριέ μου; Ποιος σε έβαλε να κάνεις το «έργο» και ανησυχείς να μην εκτεθείς απέναντί του;

* Όλα αυτά είναι αντικείμενο προς διερεύνηση από την πλευρά των Αρχών. Και ίσως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου να καθαρίσει (σε ένα μεγάλο ποσοστό, όχι τελείως, αυτό είναι ανέφικτο λόγω της παιδείας μας και στο χώρο του ποδοσφαίρου) από τα παράσιτα. Η τελευταία ευκαιρία αυτής της μισοκακόμοιρης κυβέρνησης, της ανίκανης να πάρει μέτρα και να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην Εθνική οδό με έναν χιονιά τεσσάρων ωρών, για να κάνει κάτι καλό σε ένα πεδίο το οποίο έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια.

* Έχουν αυγά, κοχόνες, μπαλάκια, μυαλό, θέληση και ικανότητα; Ας το αποδείξουν. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

* Δεν μου άρεσε ούτε η αντίδραση του Νίνη στο Twitter επειδή έγινε πρώτη αλλαγή πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ούτε η παρουσία του Σισέ στη Λάρισα (όχι επειδή δεν σκόραρε, αλλά επειδή δεν μόχθησε όσο μπορούσε), ούτε η ατμόσφαιρα Β΄ Λυκείου που επιστρέφει από ολοήμερη στο πούλμαν, για την οποία έμαθα.

* Για όλα αυτά είχαν προειδοποιήσει πολλοί μετά το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακόμη περισσότεροι μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Στη Λάρισα οι παίκτες δεν εμφανίστηκαν αδιάφοροι, ούτε είχαν αλλού το μυαλό τους. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αρκετοί δεν έδωσαν το 100%. Δεν έχουν στόχο; Δεκτό. Δεν ανησυχούν για τη μείωση των αποδοχών τους και την αλλαγή εργασιακού χώρου; Δεκτό για ορισμένους. Αλλά να μην έχουν και ως κίνητρο την προσωπική καλή παρουσία και απόδοση; Γιατί; Απ' όσο γνωρίζω μόνο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ενδέχεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αν και δεν το νομίζω. Ισα - ίσα, που θεωρώ ότι με μια πρόταση με το 40% των τωρινών αποδοχών του (ένα εκατ. ετησίως από 2,5) θα έμενε στην Παιανία.

* Αλλά δεν υπάρχει λόγος. Γιατί ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ΜΟΝΟ ο Σισέ, έτσι δεν είναι;

Y.Γ. Αυτή είναι σημαντική εβδομάδα για τα μετοχικά. Θα τα πούμε την Παρασκευή αναλυτικά, διότι κάποιοι εμφανίζονται, μέτωπα σπάνε και όλοι ετοιμάζονται...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags