Facebook Pixel Κουβέντα για τη λίστα!
Life
| 2013-01-17 09:28:00

Κουβέντα για τη λίστα!

Κουβέντα για τη λίστα!

Ο Αλέξης Παπαχελάς έκανε μια από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Πήρε αποκλειστική συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ που θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΪ στους "Νέους Φακέλους" την άλλη εβδομάδα. Ωστόσο για τη λίστα δεν είπε κάτι παραπάνω…

Το μήνυμα Λαγκάρντ είναι επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και πάταξη της φοροδιαφυγής. Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα αν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και αν πέσουν οι τιμές.

Ωστόσο, αν δεν γίνουν οι αλλαγές, αν τα κλειστά επαγγέλματα διατηρήσουν τα προνόμία τους και τα προσκόμματα στην ανάπτυξη διατηρηθούν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθούν δημοσιονομικά, δήλωσε.

Επικεντρώνοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό να διαπιστώσει ότι λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, ότι είναι ισχυρό για να την καταπολεμήσει και να μαζέψει έσοδα.

Αναφερόμενη στη "λίστα Λαγκαρντ", είπε ότι έδωσε τη λίστα στον ομόλογό της, τότε, υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν της ζήτησε να τον βοηθήσει με τα έσοδα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω την εξέλιξη της υπόθεσης...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags