Facebook Pixel Ερνέστο, άλλαξε προπόνηση!
| 2011-03-14 13:00:00

Ερνέστο, άλλαξε προπόνηση!

Ερνέστο, άλλαξε προπόνηση!

Ο σκύλος τα έχει γράψει εδώ και καιρό. Τότε κάποιοι αντιδρούσαν. Τώρα όλοι σιγά-σιγά έρχονται στα λόγια μας. Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός με ένα παιχνίδι την εβδομάδα μετά το 60’ να σέρνεται!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάζει μεγάλες πτωτικές τάσεις στην απόδοσή του σε τόσα πολλά β’ ημίχρονα αγώνων μέσα στην σεζόν. Και δεν είναι δυνατόν να μην έχει παρουσιάσει βελτίωση τόσο καιρό σ’ αυτόν τον τομέα. Μέχρι το 60’ έπαιζε στην αρχή της περιόδου, στο 60’ σβήνει ακόμα και τώρα τις μηχανές στην πλειοψηφία των αγώνων του.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος ήταν καλός και στην Τούμπα. Τι έπαθε, όμως, πάλι στην επανάληψη; Και ειδικά όταν αρχίζει και κουράζεται ο Ιμπαγάσα υπάρχει πάντα μεγάλο πρόβλημα. Χάνει η ομάδα τον ρυθμό της και δεν μπορεί να κάνει ούτε σωστό πρέσινγκ, ούτε ορθόδοξη ανάπτυξη. Όσο παίζει ο Ιμπαγάσα είναι όλα καλά. Μετά; Χάος.

Είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ με τόσα παιχνίδια στα πόδια του από τον Ιανουάριο και μετά, με ελλείψεις, αλλά και με παίκτες κατάκοπους να παίρνει τόσο εύκολα τα ηνία στο β’ μέρος; Ενώ ο υποτίθεται ξεκούραστος Ολυμπιακός να κλατάρει;

Η αλήθεια είναι ότι όσο έχει ενέργεια στις μπαταρίες του ο Ολυμπιακός, κι όταν ο Ιμπαγάσα βρίσκεται σε καλή μέρα, κερδίζει τις εντυπώσεις συνήθως. Όταν, όμως, στερεύουν οι δυνάμεις, τότε οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να υποστηρίξουν το παιχνίδι που θέλει ο Βαλβέρδε, ο οποίος κι αυτός κάνει λάθη, ενώ ειδικά από τα άκρα υπάρχει πρόβλημα. Η ταχύτητα πέφτει, ο άξονας μπλοκάρει κι αυτός κι έρχονται τα πάνω – κάτω.

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι ήταν σημαντικό και οι παίκτες τα δώσανε όλα. Και για τον Ολυμπιακό, όμως, ήταν ένα ματς με το οποίο σφράγιζε τον τίτλο και, μάλιστα, σε μια παραδοσιακά «εχθρική» έδρα. Δεν είναι, λοιπόν, ότι δεν είχαν κίνητρο οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει μόνο ενίσχυση το καλοκαίρι, αλλά κι αλλαγή νοοτροπίας στην προπόνηση. Τι θα γίνει, δηλαδή, την επόμενη σεζόν με τα τρία ματς την εβδομάδα; Πώς θα παρουσιάζονται οι παίκτες όταν δεν μπορούν να βγάλουν φέτος δυο, τρία καλά ολόκληρα 90λεπτα παίζοντας μόνο ένα ματς κάθε εφτά ημέρες;

Είναι άξιο προβληματισμού το γεγονός ότι ο «σκασμένος» από δυνάμεις ΠΑΟΚ που ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα μέσα και στις τρείς διοργανώσεις, ενώ τώρα είναι ακόμα στις δυο, κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του όχι στο α’ μέρος, αλλά στο β’! Το έχουν καταλάβει αυτό στον Ολυμπιακό;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags