Facebook Pixel H κόρη του και το ποδόσφαιρο….
| 2013-03-12 23:37:00

H κόρη του και το ποδόσφαιρο….

H κόρη του και το ποδόσφαιρο….

O Ιταλός πρώην επιθετικός Κριστιάν Μπούτσι ανέλαβε το δύσκολο έργο της σωτηρίας της Πεσκάρα από τον υποβιβασμό, με τους «Ντελφίνι» να φιγουράρουν στην προτελευταία θέση της Serie A.

Έχοντας αντιμετωπίσει ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ως ποδοσφαιριστής, ο «Ιντζάγκι των φτωχών» συνεχίζει να ασχολείται με την μπάλα ως προπονητής. Με την μπάλα, που τον βοήθησε να κοιτάξει στο μέλλον όταν όλα έμοιαζαν μάταια…

Είχε μιλήσει με την Βαλεντίνα νωρίτερα στο τηλέφωνο και του είχε πει ότι θα τον περιμένει στο αεροπλάνο. Ωστόσο, κατέβηκε και δεν την είδε πουθενά. Περίμενε λίγο και την πήρε τηλέφωνο. Δεν πήρε απάντηση. Δοκίμασε δεύτερη φορά. Ξανά τίποτα. Δεν το σκέφτηκε άλλο. Μαζί με τους συμπαίκτες του Σιμόνε Λόρια και Μίρκο Κουντίνι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν απευθείας για το σπίτι, εκεί όπου περίμενε να βρει την σύντροφό του με την κόρη τους, που τότε ήταν ενάμιση χρονών. Χτύπησε την πόρτα. Ησυχία. Είχε ξεχάσει να πάρει κλειδιά μαζί του. Μέσα στον πανικό του, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να τον βοηθήσουν να σπάσει την πόρτα.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα τα ρεπορτάζ παρουσιάζονται ελαφρώς διαφορετικά. Η ουσία, ωστόσο, είναι η ίδια. Ο Μπούτσι βρήκε την Βαλεντίνα αναίσθητη. Δεν είχε αναπνοή. Άλλοι λένε στο πάτωμα, άλλα λένε στον καναπέ με την μικρή Έμιλι δίπλα της. Αμέσως έσπευσαν στο σπίτι οι γιατροί της Κάλιαρι, καθώς και ένα ασθενοφόρο. Ωστόσο ήταν μάταιο. Η Βαλεντίνα είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, έπαθε καρδιακή προσβολή, λίγο πριν το αεροπλάνο του Κριστιάν απογειωθεί από το Μιλάνο. Το αρνητικό σερί της Κάλιαρι είχε σπάσει στη Γένοβα, κερδίζοντας με 103 την Τζένοα και με ενδιάμεσο σταθμό το Μιλάνο η αποστολή επέστρεφε στη Σαρδηνία. Πριν ο Μπούσι απογειωθεί ξανά, είχε καλέσει τη Βαλεντίνα. Δεν απάντησε…

«Δεν μπορούσα να αφεθώ. Έπρεπε να αντιδράσω για την Έμιλι. Είναι ο λόγος που ζω. Πριν από κάθε ματς με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “Μπούτσι γκολ, Μπούτσι γκολ!”», δήλωνε στη Gazzetta dello Sport. Στις δηλώσεις του όμως, τόνιζε ότι και το ποδόσφαιρο αποτέλεσε μια θετική δύναμη στη ζωή του. Η μπάλα δεν ήταν μόνο η δουλειά του, αλλά και το πάθος του. Η Περούτζια τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1998 και αφού είχε σκοράρει 52 γκολ σε 58 ματς με την Σετεμπέντα, στην έκτη κατηγορία της Ιταλίας! Το άλμα ήταν τεράστιο. Σημείωσε 5 τέρματα σε 27 παιχνίδια και δόθηκε δανεικός στη Βιτσέντσα. Όταν γύρισε, βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ναδρολόνη.

Τιμωρήθηκε με οκτώ μήνες αποχή και από όταν επέστρεψε πάσχιζε να βρει τον καλό του εαυτό. Φεύγοντας από την Κάλιαρι και μετά το σοκ του θανάτου της συντρόφου του, τα πήγε αρκετά καλά. βοήθησε πέντε ομάδες να ανέβουν από τη Serie B στη Serie A και πήρε τον τίτλο του βασιλιά της δεύτερης κατηγορίας. τη σεζόν 2005-06 πέτυχε 29 γκολ, με τον Λούκα Τόνι να είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερα στην ιστορία της Serie B. Γενικώς άλλαζε συνεχώς ομάδες.«Όποιος έχει αγγίξει τον πάτο ξέρει πως να βρει μια αφάνταστη δύναμη στη συνέχεια», τόνιζε ενώ ξεκαθάριζε ότι σταμάτησε να κλαίει, αλλά όχι να υποφέρει. «Απλά μαθαίνω πως να ζω ξανά».

Ο Μπούτσι ξαναπαντρεύτηκε το 2008 και έκανε ένα ακόμα παιδί. Ξεκαθάριζε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της Βαλεντίνα. Απλά προσπαθούσε να ζήσει τη ζωή που θα ήθελε η ίδια να ζει. Η μαύρη επέτειος από τα 10 χρόνια του θανάτου της συνέπεσε -με καθυστέρηση μίας μέρας- με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Πεσκάρα. O Ιταλός δεν έχει το απαραίτητο δίπλωμα και μπορεί να αναλάβει για μόνο 30 μέρες, ωστόσο κατά τα φαινόμενα τα «δελφίνια» θα τον κρατήσουν στον πάγκο τους, τοποθετώντας δίπλα του κάποιον που να έχει το απαιτούμενο «χαρτί» και να δηλώνεται ως προπονητής.

Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για την Πεσκάρα,που έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Ο Μπούτσι ωστόσο είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να μάχεται τις δυσκολίες και να τις ξεπερνά…

ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags