Facebook Pixel Ο Γκαρσία πρόλαβε τον Σαββίδη…
| 2013-03-15 22:09:00

Ο Γκαρσία πρόλαβε τον Σαββίδη…

Ο Γκαρσία πρόλαβε τον Σαββίδη…

Πολύ ανήσυχη εβδομάδα στον ΠΑΟΚ παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί αναστάτωση τόσο στους οπαδούς όσο και στο εσωτερικό της ομάδας.

Για τον σκληροπυρηνικό οπαδό του Δικεφάλου το μέγα θέμα αφορά την πρόθεση του Πάμπλο Γκαρσία να τα μαζεύει σιγά-σιγά.

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα ο Γιώργος Δώνης δεν τα κατάφερε να βρει λύση με τον αγαπημένο παίκτη της εξέδρας. Από την πρώτη προπόνηση του έδειξε ότι δεν τον υπολογίζει για το ντέρμπι. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να μην χαμπαριάζει από τις απαιτήσεις του κόσμου. Ακόμα σημαντικότερο είναι να περνάει τις επιλογές του χωρίς να προκαλεί αναταράξεις. Ο Γκαρσία ζητούσε από τον Δώνη καθαρές εξηγήσεις. Να τον πιάσει δηλαδή και να του πει πως δεν τον υπολογίζει. Αντί γι’ αυτό ο κόουτς τον έβαζε στο δίτερμα με τους αναπληρωματικούς. Η διαταραγμένη μεταξύ τους σχέση δεν αποκαταστάθηκε ποτέ. Ο παίκτης που λατρεύτηκε κάτι λιγότερο από τον Γιώργο Κούδα στέλνει το μήνυμα στην εξέδρα ότι τον πετούν σαν στημένη λεμονόκουπα. Η συνέχεια στην Τούμπα την Κυριακή…

Οι δικαστές της Σούπερ Λίγκας εξάντλησαν την αυστηρότητά τους απέναντι σε ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το γράμμα του κανονισμού μπορούν να… κοιμούνται ήσυχα τα βράδια. Προφανώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει πνεύμα του κανονισμού ούτε επιτρέπεται η συνεκτίμηση του χαρακτήρα και του παρελθόντος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τώρα θυμήθηκαν ότι οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Πέρσι για παράδειγμα οι κανονισμοί ήταν για να τους αγνοούν οι κ.κ δικαστές ή για να τους ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Στην περίπτωση του Σαλπιγγίδη οι δικαστές έμειναν στο φύλλο αγώνα χωρίς να αξιολογήσουν το video ώστε να ερμηνεύσουν τη χειρονομία.

Η κατάσταση δεν επιτρέπει μελοδραματισμούς. Ο Σαλπιγγίδης έκανε κουταμάρα. Όσοι δεν ξεκινούν από αυτό τότε είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψουν δαίμονες πίσω από την απόφαση και θα φτάσουν σε συμπεράσματα όπως αυτά του Ιβάν Σαββίδη.

Οι απειλές περί απόσυρσης του ΠΑΟΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις ισοδυναμούν με άσφαιρα πυρά. Πρόκειται για επίδειξη ανωριμότητας. Κάποιοι όφειλαν να προφυλάξουν τον Ιβάν Σαββίδη. Οι απειλές δυσχεραίνουν την υποθετική πρόθεση της δευτεροβάθμιας επιτροπής να ρίξει στα μαλακά τον Σαλπιγγίδη. Όλοι τότε θα θεωρήσουν πως η Επιτροπή «τα έκανε πάνω της» και πήρε πίσω την εξοντωτική ποινή. Ο καθένας θα διατυπώνει τέτοιες απειλές δημιουργώντας ένα απίθανο προηγούμενο. Όσοι εργάζονται για να πέσει η ποινή θα πρέπει να αισθάνθηκαν αδειασμένοι από τις απειλές.

Στο τέλος της υπόθεσης είναι πολύ πιθανό να μείνει η ποινή όπως φυσικά θα μείνει κι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη στις διοργανώσεις. Τότε θα έχει αποδειχτεί πως ο μόνος που έχει λόγο και τον κρατάει είναι ο Πάμπλο Γκαρσία.

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags