Facebook Pixel Το ερυθρόλευκο momentum και οι ..."γκόμενες"!
Άλλα Σπορ
| 2013-04-09 12:08:00

Το ερυθρόλευκο momentum και οι ..."γκόμενες"!

Το ερυθρόλευκο momentum και οι ..."γκόμενες"!

Τελικώς είχαν δίκιο όσοι (ημών συμπεριλαμβανομένων με τις φτωχές μας γνώσεις επί του θέματος) έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έχει πιο συγκροτημένη ομάδα από την ΑΕΚ και επισήμαιναν ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Οι ερυθρόλευκες έκαναν μυθική ανατροπή και κατάφεραν από 0-2 στην πλάτη, όχι μόνο να ισοφαρίσουν τη σειρά, αλλά να σπάσουν εμφατικά την έδρα της ένωσης και με 3 νίκες (σερί στα πλέι-οφ) έναντι 2 (από την κανονική περίοδο) να στεφθούν πρωταθλήτριες Ελλάδας. Στο αποτέλεσμα ασφαλώς έπαιξε έναν κάποιο ρόλο και η ατυχία για την ομάδα που παρέδωσε τα σκήπτρα, αφού βασικές παίκτριες τραυματίστηκαν και άφησαν κενά δυσαναπλήρωτα. Το momentum ήταν ερυθρόλευκο απ΄όλες τις απόψεις.

Στον τελευταίο τελικό ο Ολυμπιακός μπήκε με αυτοπεποίθηση, με εξαιρετικό κοουτσάρισμα, αποτελεσματικότητα και κυρίως υπομονή στα σημεία που ο αντίπαλος έμπαινε ξανά στο παιχνίδι. Χάλασε την υποδοχή του αντιπάλου, κράτησε τη δική του, κατάφερε να βρει περισσότερες επιθετικές λύσεις να περιορίσει τα λάθη και να υψώνει κατά διαστήματα ανυπέρβλητο τοίχος στο φιλέ. Μου άρεσε πάρα πολύ η Κωνσταντίνου, θαύμασα τη Γιακουμή. Όπως θα εξακολουθήσω να θαυμάζω από τις φετινές ηττημένες την Τζανακάκη και να μου αρέσει πάρα πολύ το παιχνίδι της Παπαφωτίου. Γενικώς, είδα κοπέλες που μπορούν να συγκροτήσουν μια πάρα πολύ καλή εθνική ομάδα, μπολιασμένη και με τις καλύτερες από τις κορασίδες που διέπρεψαν στο Μπαρ.

Μπράβο στον Τέλη Σωτήρχο που νομίζω ότι υπερέβη 300% τον εαυτό του σε αυτή τη σειρά των τελικών. Δεν συμφωνώ με τη δήλωση ότι ο Θεός χρωστούσε κάτι στον Ολυμπιακό. Ο Θεός δεν χρωστάει απολύτως τίποτα σε κανέναν. Όλοι κερδίζουμε μόνοι μας ό,τι μας αξίζει. Τελεία και παύλα. Κι ο Σωτήρχος πήρε μόνος του αυτό που άξιζε στην προσπάθειά του. Όπως αντιστοίχως και παλαιότερα έχανε γιατί άξιζε να χάσει. Η δήλωση «εγώ κάνω τη δουλειά μου, δεν ασχολούμαι με γκόμενες» χωράει κουβέντα κι εφόσον μάθω τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής θα σας ενημερώσω. Γενικόλογα είπε ότι ήταν μια απάντηση στους επικριτές του. Νομίζω ότι η ένταση της στιγμής τον οδήγησε σε λάθος δρόμο δηλώσεων. Ποιός ασχολείται με γκόμενες δηλαδή; Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι...;

Ατμόσφαιρα τελικού...; Ευτυχώς δεν έγιναν όσα φοβόμουν. Η ΕΟΠΕ πήρε τα μέτρα της εγκαίρως και δεν έγινε κάτι που θα διέλυε μια (σε γενικές γραμμές) πολύ καλή εικόνα. Όπως και η αστυνομία που περιφρούρησε με τον καλύτερο (δυνατό) τρόπο το γήπεδο από έξω προς τα μέσα. Μπράβο και στον κόσμο της ΑΕΚ που σε γενικές γραμμές έδειξε αυτοσυγκράτηση. 10-20 άνθρωποι έκαναν τις βόλτες τους στον αγωνιστικό χώρο, μερικά καπνογόνα εκτοξεύθηκαν, κάτι ψιλοτσαμπουκάδες έγιναν, αλλά μέχρι εκεί. Ομολογώ ότι φοβήθηκα όταν είδα πέριξ του αγωνιστικού χώρου ομάδες περιφρούρησης αποτελούμενες από αστυνομικίνες, αλλά δόξα τω Θεώ δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε ακραίες καταστάσεις.

Φυσικά είναι ντροπή και αίσχος να μην μπορεί να γίνεται απονομή, όταν τον τίτλο κατακτά ο φιλοξενούμενος, αλλά μη ζητάμε και πολλά. Στην Ελλάδα ζούμε. Πάλι καλά που (με όσα ξέρω ως τώρα) τα καφριλίκια ήταν… light.

Θα ήθελα πάντως πάρα πολύ σε τούτη τη χώρα να βρεθεί κάποια στιγμή μια Θάτσερ (μόνο ως προς την «σιδηρά» παρέμβασή της στα θέματα του χουλιγκανισμού) και να καθαρίσουμε μια και καλή απ’ όλα. Για την ώρα πάντως έχουμε μια κυβέρνηση που πολύ λογικά δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα θέματα του αθλητισμού κι έναν αρμόδιο υπουργό ολίγον φάντασμα που φυσικά και δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να κάνει τομές με πολιτικό κόστος. Όλα γίνονται ή δεν γίνονται κατά τύχη.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags