Facebook Pixel Όταν το Καραϊσκάκη καίει…
| 2013-04-16 08:21:00

Όταν το Καραϊσκάκη καίει…

Όταν το Καραϊσκάκη καίει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει για ένα μεγάλο "θέμα" του φετινού Ολυμπιακού.

** Σίγουρα δεν… συνηθίζεται να έχει πάρει μία ομάδα πρωτάθλημα από το Γενάρη και να έχουμε φτάσει Απρίλη μήνα και να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο της. Και ακόμη πιο σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό. Κι ούτε ωραίο.

** Αλλά εξίσου σίγουρο είναι ότι ο κόσμος που φέτος πάει στο Καραϊσκάκη, δεν έχει χαρεί την ομάδα. Ρε παιδί μου να την δει να παίξει καλή μπάλα, να κάνει ένα μεγάλο σκορ, να πάρει ένα μεγάλο παιχνίδι. Κι όταν αυτό γίνεται σχεδόν όλη τη σεζόν, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, άλλοτε σε ξενερώνει κι άλλοτε σε εκνευρίζει.

** Με εξαίρεση το 3-1 με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ, μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν έδωσε μία μεγάλη χαρά στον κόσμο του φέτος. Ακόμη και το 2-1 επί της Άρσεναλ ήταν σε ένα αδιάφορο, ιδίως για τον Ολυμπιακό, βαθμολογικά παιχνίδι.

** Μέσα στο Καραϊσκάκη η ομάδα έχασε από τη Σάλκε, σε ένα παιχνίδι που όπως αποδείχθηκε στοίχισε εν πολλοίς τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

** Μέσα στο Καραϊσκάκη η ομάδα έχασε με κάτω τα χέρια από τη Λεβάντε, σε ένα παιχνίδι που σφραγίστηκε ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

** Μέσα στο Καραϊσκάκη η ομάδα έχασε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα από τον…Ατρόμητο.

** Μέσα στο Καραϊσκάκη η ομάδα δεν κέρδισε ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ισοφάρισε στο 87, λεπτό στο οποίο ο Καμαρά του ΠΑΟΚ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1.

** Ο οπαδός του Ολυμπιακού που έχει δει φέτος την ομάδα σε 21 μέχρι στιγμής παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, έχει παράπονο. Ειδικά όσο η σεζόν «προχωρούσε». Από την αρχή είχε φανεί το πράγμα (1-0 τον Αστέρα, με την Τρίπολη να έχει δοκάρι στο 85’), αλλά μέσα στο 2013 η κατάσταση χειροτέρεψε.

** Το Καραϊσκάκη είναι πάντοτε ένα γήπεδο που «καίει». Όταν είναι η ομάδα καλή, σε απογειώνει. Όταν, όμως, η ομάδα δεν είναι καλή, σε προσγειώνει ανώμαλα.

** Είναι κυρίαρχο θέμα αυτό, που πρέπει να το δουν στον Ολυμπιακό.

** Να το δουν κυρίως εντός Ολυμπιακού: να δουλευτεί έτσι η ομάδα από τον προπονητή για του χρόνου και να ενισχυθεί έτσι από τη διοίκηση, ώστε να μπορεί να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο κυριαρχίας εντός έδρας, όπου οι αντίπαλοι έρχονται και κλείνονται πίσω.

** Αλλά να το δουν και από πλευράς κόσμου. Λίγο λιγότερη πίεση, ποτέ δεν βλάπτει μία ομάδα. Να θυμίσω ότι ακόμη και πέρσι, με τον καλύτερο Ολυμπιακό των 13 τελευταίων ετών, ο αποκλεισμός από τους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, είχε έρθει μέσα στο Καραϊσκάκη (1-2 από τη Μέταλιστ) κι όχι εκτός έδρας…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags