Facebook Pixel «Ο Τριτσώνης αποφάσισε με τη... διαίσθηση»
| 2013-04-18 00:29:00

«Ο Τριτσώνης αποφάσισε με τη... διαίσθηση»

«Ο Τριτσώνης αποφάσισε με τη... διαίσθηση»

Μία μέρα πριν εκδικαστεί η υπόθεση της ΑΕΚ και το αν θα της επιβληθεί το -3, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος Χάρης Γρηγορίου μίλησε για όσα έγιναν.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA.

«Ο διαιτητής έχει μια ευθύνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αποφασίσει σε κλάσματα δευτερολέπτου αν είναι το χέρι κολλημένο στο σώμα, αν έχει πρόθεση ή αν δεν είχε πρόθεση. Αυτή είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα. Όταν όμως υπάρχουν πειθαρχικές παραβάσεις ο διαιτητής είναι συνδικαιούχος διαχειριστής μια χρήσης. Είναι ένας απ' τους αξιωματούχους του αγώνα. Δεν είναι μόνος του γιατί μόνος του δεν μπορεί να αποκαταστήσει την τάξη, ούτε μπορεί να θεραπεύσει πιθανές ασχήμιες που έχουν γίνει ή να αποφασίσει μόνος του αν μπορεί ή δε μπορεί να συνεχίσει ένα παιχνίδι. Πρέπει να γίνεται συντονισμός μεταξύ του διαιτητή και κυρίως της αστυνομικής διεύθυνσης, δηλαδή του επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης. Αυτός είναι ο πρώτος και άμεσος συνεργάτης του διαιτητή. Αυτός που θα του εξασφαλίσει τους όρους της ομαλής διεξαγωγής. Αυτός που θα του εγγυηθεί τη δική του ασφάλεια και την ασφάλεια και των δύο ομάδων».

Για το αν δεν υπήρξε σωστή συνεργασία μεταξύ διαιτητή και αστυνομίας: «Δεν υπήρχε καμία συνεργασία. Δεν έλαβε υπ όψη του ποτέ την άποψη του διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης και του Ταξιάρχου. Δε συνεργάστηκε μαζί του γιατί αν συνεργαζόταν θα το κατέγραφε. Εμείς ως ΑΕΚ κάναμε ένα έγγραφο να κληθούν ο διαιτητής, οι βοηθοί τους και οι παρατηρητές. Η Super League δεν έχει αρμοδιότητα για τους διαιτητές. Έχει η ΕΠΟ και η ΕΠΟ δεν το θέλει. Οι παρατηρητές όμως έχουν ηθική υποχρέωση, όταν μάλιστα το διακύβευμα είναι υψηλό και ένας παρατηρητής ο οποίος καταγράφει μόνο τι είδε και τι έκανε ο διαιτητής και δεν παίρνει θέση, δεν μπορεί να μας παράσχει πληροφορίες. Θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό και από την πλευρά της δική μας και από την πλευρά της πειθαρχικής επιτροπής και από την πλευρά της Super League να δώσουν το ''παρών'' οι παρατηρητές. Έχουν γράψει τις συνθήκες και τη διακοπή. Όμως πρέπει να μας διευκρινίσουν οι παρατηρητές πολλά πράγματα και θέλουμε να έρθουν να καταθέσουν και δημόσια στο ακροατήριο. Βεβαίως υπάρχει προηγούμενο και θα καταδειχθεί αύριο αυτό και βεβαίως περιμένω με μέριμνα της Super League να έρθουν οι παρατηρητές.

Δε μπορεί το διακύβευμα να είναι ο αφανισμός μιας ομάδας με 89 χρόνια ιστορίας και οι παρατηρητές να μη μπορούν να έρθουν να δώσουν εξηγήσεις και να διαφωτίσουν ακριβώς τι έγινε στο 20λεπτο της διακοπής. Δε γίνεται αυτό. Αυτό είναι απαίτηση όλου του φίλαθλου κόσμου. Ας τους φέρει λοιπόν η διοργανώτρια αρχή. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση από πουθενά. Το καθήκον αληθείας είναι ένα καθήκον που πρέπει να το έχει ο καθένας. Εγώ δε ζητάω να είναι μάρτυρες υπεράσπισης της ΑΕΚ. Θέλω να έρθουν και να πουν αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και να ''υποστούν'' τις ερωτήσεις της έδρας και τις δικές μας».

Για τον Σταύρο Τριτσώνη: «Δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα και απολυταρχικό δικαίωμα κανενός διαιτητή να αποφασίζει για την τύχη ενός αγώνα με άξονα μόνο την αίσθηση ή τη διαίσθησή του. Η διαχείριση της κρίσης θα πρέπει να την κάνει σε συνεργασία και εν πλήρη αρμονία και όχι να αποφασίζει σαν να πρόκειται για άλλες εποχές απολυταρχικού χαρακτήρα. Έχει την αγωνία του ο κόσμος αλλά να είναι σίγουρος ότι θα καταδειχθεί η αλήθεια από την αρχή ως το τέλος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags