Ακόμη και στις τάξεις των οπαδών της πειραϊκής ομάδος αυτό που αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης χθες βράδυ, ήταν ότι η ΑΕΚ πέφτει κατηγορία.

Για εμένα δεν είναι παράδοξο. Από τη μια πλευρά έχουμε το απόγειο της δόξας για τους ερυθρόλευκους και από την άλλη την ΑΕΚ στο ναδίρ, αλλά αν τα βάλουμε στη ζυγαριά, άραγε ποιο είναι πιο σημαντικό γεγονός; Σίγουρα αυτό το οποίο απασχολεί περισσότερο τους φιλάθλους.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άτυχος. Γιατί σε μια μεγάλη επέτειο, όπως είναι να φθάνει στον 40ο τίτλο του με τόσους βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, η μεγάλη του επιτυχία καλύπτεται από την σκόνη που σκεπάζει τη Νέα Φιλαδέλφεια. Βουβαμάρα, πόνος και απορία από την άκρη της Χαλκηδόνας, στο Κάτω Κουκλάκι έως τα τεχνικά Λύκεια και την παλιά Ρενό στην εθνική οδό.

Ο υποβιβασμός της Ένωσης είναι πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν θα σβηστεί από την ιστορία της ή από την ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Και ποτέ δεν θα υπάρξει συγχώρεση γι αυτούς που έφταιξαν. Τους παράγοντες που κέρδισαν φήμη, προβολή, ενδεχομένως και χρήματα ή στην καλύτερη περίπτωση έκαναν τραγικές επιλογές.

Σε λίγες ώρες θα δούμε τα πρωτοσέλιδα. Νομίζω ότι τα περισσότερα θα είναι αφιερωμένα στον ΑΕΚ παρά στον Ολυμπιακό. Δε σημαίνει πως η εκτίμηση των media είναι ή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αντίληψη των φιλάθλων αλλά αυτή τη φορά νομίζω πως αυτό θα συμβεί. Με εξαίρεση 3-4 εφημερίδες πρώτο θέμα στον αθλητικό Τύπο θα είναι η ΑΕΚ ενώ θα κυριαρχήσει και στον πολιτικό.

Ακόμη και κάποιοι που εμφανίζονται ως σωτήρες έχουν μεγάλες ευθύνες γι αυτά που έκαναν στο παρελθόν. Είναι άδικο όλο το ανάθεμα να πέφτει στον Γιάννη Γρανίτσα που γκρέμισε το γήπεδο. Πλήρωσε την ευπιστία του αλλά δεν το έκαναν με δόλο. Αντίθετα άλλοι έκαναν χειρότερα πράγματα που ίσως δε φαίνονται και δεν αποδεικνύονται.

Η ΑΕΚ θα επανέλθει πιο δυνατή μετά από τρία χρόνια. Αλλά το ποδόσφαιρο μας θα είναι πληγωμένο γιατί ελάχιστοι πιστεύουν πως η δήθεν αξιοπιστία του αποδεικνύεται από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και από το γεγονός ότι δεν της χαρίστηκαν.

Πηγή: pamesports.gr