Οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

«Είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Αυτή η σειρά είναι πολύ ενδιαφέρουσα με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί πριν από τους αγώνες όμως νομίζω πως τα καταφέραμε μέσω της δουλειάς μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και τώρα βρισκόμαστε στο 2-2».

Γι’ αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός στο 5ο ματς μετά από την ήττα στο 4ο: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με πολύ καλά αποτέλεσματα σε όλη τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε μια ομάδα, η οποία έχει μάθει να μάχεται μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο σε κάθε ματς».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να δώσει την ευκαιρία στον ηγέτη Δημήτρη Διαμαντίδη να κρίνει το ματς: «Το κλειστό παιχνίδι είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού μπάσκετ. Η Ισπανία είναι διαφορετική σχολή. Η Μπαρτσελόνα έχει μάθει να ξεφεύγει από αυτό. Είναι μια ομάδα η οποία μπορεί να αγωνίζεται και με τους δύο τρόπους. Είμαστε μια νέα ομάδα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να βγούμε και να παίξουμε ανοιχτό παιχνίδι. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα κάνουμε και έχουμε συζητήσει, δουλέψαμε πάνω σε αυτά και είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε στο παρκέ».

Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να σταματήσει τον Ναβάρο και τον Τόμιτς: «Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλούς παίκτες και δεν είναι μόνο ο Ναβάρο και ο Τόμιτς. Οι οπαδοί μπορεί να επικεντρώνονται σε αυτούς επειδή σκοράρουν, όμως για εμάς σημαντικοί είναι οι παίκτες οι οποίοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι υπόλοιποι, με τα pick ‘n’ roll και τα σκριν. Δίνουμε έμφαση στη δημιουργία. Επικεντρωνόμαστε στο κομμάτι της δημιουργίας και νομίζω πως ο Λόρμπεκ και ο Χουέρτας μας “πλήγωσαν” πολύ στα προηγούμενα ματς. Αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτοί οι δύο παίκτες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φτάνει στη νίκη η Μπαρτσελόνα».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Γκιστ μετά από τον τραυματισμό του: «Και ο Γκιστ αλλά και ο Λάσμε δεν προπονήθηκαν κανονικά γιατί είχαν προβλήματα μικροτραυματισμών. Ο Γκιστ δεν είναι 100% έτοιμος ακόμα, όπως και ο Λάσμε ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο. Όμως, αυτά τα ματς σου δίνουν μεγάλη ενέργεια, ώθηση και διάθεση να αγωνιστείς».

Τι θα σημαίνει η ενδεχόμενη πρόκριση στο Λονδίνο: «Θεωρώ πως θα είναι επιβράβευση της δουλειάς που έχουμε κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και αναγνώριση γι’ αυτούς τους παίκτες. Η αυτοπεποίθησή τους θα ανέβει κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς χτίζουμε μια νέα ομάδα. Το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι κάτι πολύ σημαντικό».