Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε φουριόζος με 0-4 μάζεψε την διαφορά στο 28-18, όμως με πέντε σερί πόντους του Ναβάρο και χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ, το σκορ εκτοξεύτηκε και πάλι στο 33-18 και μετά στο 37-18!

Η κατάσταση πλέον ήταν δύσκολο και το σκορ είχε αρχίσει να ξεφεύγει και για αυτό ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Διαμαντίδη παρά τα τρία φάουλ.

Εκεί άρχισε και η αντεπίθεση του «τριφυλλιού», με τον Μήτσο να οργανώνει και τους Ούκιτς (3ποντο) και Λάσμε (έξι πόντους) να ρίχνουν την διαφορά στο 42-33.

Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 44-33 υπέρ της Μπαρτσελόνα.
 

Έβγαλαν τον Μήτσο εκτός αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στην Βαρκελώνη, χάνει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 28-14, ενώ ο Διαμαντίδης έχει χρεωθεί με τρία (υπερβολικά) φάουλ από το 5ο λεπτό!

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καλά στον... τελικό με την Μπαρτσελόνα, η οποία «πυροβολεί» από παντού και ήδη προηγείται 14 πόντους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι τα φάουλ του Διαμαντίδη, ο οποίος 1.5 λεπτό μετά το τζάμπολ είχε ήδη δύο (το δεύτερο αυστηρό), ενώ στο 5ο λεπτό χρεώθηκε και με τρίτο – ανύπαρκτο φάουλ.

Εκεί η Μπάρτσα βρήκε την ευκαιρία και ξέφυγε με 13-6, 20-10 και 28-14 (τρίποντα Ναβάρο, Ίγκλις, Λόρμπεκ – έμμεσο και Χουέρτας), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στις βολές (4/9).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 28-14 και τους «πράσινους» να έχουν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία, κυρίως για τα φάουλ του Διαμαντίδη.