Και από χθες όλοι αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο προπονητής που θα τον διαδεχθεί και με αυτό ασχολούνται. Την ίδια στιγμή και η μία και η άλλη πλευρά βγάζουν χολή για τον άλλον.

Από τη διοίκηση της ΠΑΕ βγαίνει προς τα έξω ότι για όλα φταίει ο Δώνης και από την πλευρά του Δώνη ότι ακόμη και η ασφάλεια που του είχε υποσχεθεί η διοίκηση δεν ήταν ειλικρινής διότι κάποιοι έφτασαν μέχρι τα παντζούρια του σπιτιού του. Το βέβαιο είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης καλείται από το Σάββατο το βράδυ, του αποκλεισμού, να διαχειριστεί την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων χρόνων. Μία κρίση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά την εν γένει λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Θα το σημειώσω για πολλοστή φορά και το πιστοποιούν και βεβαιώνουν η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία και στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Μπορεί να ακούγεται ιδανική η προσπάθεια Σαββίδη για κοινή συνύπαρξη (ξανά) στον ΠΑΟΚ των Βρύζα και Ζαγοράκη, αλλά αυτό φαντάζει όνειρο απατηλό. Η σχέση τους έχει οδηγηθεί σε οριστική ρήξη έδω και πάρα πολύ καιρό και η κόντρα τους πλέον είναι... θανάσιμη. Βέβαια, κανείς από τους δυο δεν το παραδέχεται, δεν ασχολείται και αποφεύγει να το θίξει, αλλά είναι μία σκληρή πραγματικότητα την οποία πληρώνει καθημερινά ο ΠΑΟΚ.

Και ο Ζαγοράκης έχει δικούς του ανθρώπους δίπλα, κοντά και... γύρω γύρω και ο Βρύζας έχει τους δικούς του ανθρώπους δίπλα, κοντά και... γύρω γύρω. Και είναι μοιραίο, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, να έχει οδηγήσει την κατάσταση, την ομάδα του ΠΑΟΚ για να είμαι ακριβής, σε έναν... θανάσιμο πόλεμο για το ποιος θα επικρατήσει. Και αυτό μπορεί ο κόσμος να το διαπιστώσει με τη συμπεριφορά και έκφραση όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτόν τον «εμφύλιο». Οποιος το αμφισβητεί απλά υποκρίνεται.

Ο Σαββίδης...

Η απόφαση του Σαββίδη ήταν για τον ΠΑΟΚ και τον κόσµο του. Ηθελε να τελειώσει την υπόθεση κόντρας Βρύζα - Ζαγοράκη. Και τους έβαλε µαζί στη σουίτα του. Και ενοχλήθηκε όταν είδε ο ένας να κάθεται στη µία γωνία και ο άλλος στην άλλη. Kαλείται πλέον να δώσει τέλος στον «εµφύλιο».

Το ρίσκο του Γεωργιάδη

Ο Γιώργος Γεωργιάδης δέχθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «δικέφαλου» σε µία χρονική στιγµή που εκ των πραγµάτων ρισκάρει και µάλιστα στο απόλυτο το µέλλον του στον ΠΑΟΚ. Και αυτό διότι εάν αποτύχει ο ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Τσάµπιονς Λιγκ, πιθανότατα θα το χρεωθεί. Και στη συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολο να παραµείνει µε την παλιά του ιδιότητα, αφού έτσι κι αλλιώς εδώ και αρκετό καιρό οι αρµοδιότητές του ουσιαστικά του έχουν αφαιρεθεί µε άκοµψο τρόπο από τον Τσιστιακόφ, αφού οι µεταγραφές Ιανουαρίου φέρουν την υπογραφή του στρατηγικού συµβούλου.

Πείτε του...

Να που ήρθε η στιγµή να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να διοικείς από χιλιάδες χιλιόµετρα µακριά. Οι διαπραγµατεύσεις Δώνη - Σαββίδη γίνονταν µέσω διερµηνέων, συµβούλων και διά τηλεφώνου, κάτι που δηµιούργησε προβλήµατα. Είτε γιατί κάπου χάθηκαν στη... µετάφραση είτε γιατί δεν υπήρχε... καλό σήµα. Το επισήµανε και ο ίδιος. Και η παρεξήγηση διαδεχόταν η µία την άλλη.

SMS

Οτι σπρώχνουν λύση Σάντος στον Σαββίδη είναι δεδοµένο. Αλλά µε συγχωρείτε, παρακαλώ, τώρα έγινε ιδανική λύση για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη ο καρπουζάς του Εστορίλ, ο µονόχνωτος που ανάγκαζε χιλιάδες κόσµου του ΠΑΟΚ να πονάνε τα µάτια του από το τσίκι τσίκι µπολ και τον ΜΗ ελκυστικό ΠΑΟΚ;

Εάν µπορούσε ο κόσµος του ΠΑΟΚ να ρίξει µια µατιά στα γραφόµενα και στα λεγόµενα εκείνων που θέλουν τον Σάντος πίσω και απαξιώνουν τον Δώνη, θα φρίξει αλλά συγχρόνως θα αντιληφθεί και πολλά. Το τι παιχνίδι παίζεται και ποιοι νοιάζονται για τον ΠΑΟΚ και ποιοι συνεχίζουν να του ρουφούν το αίµα. Αλλά πόσο εύκολα ξεχνάµε σε αυτή τη χώρα.

Και όταν οι ίδιοι οι «παράγοντες» του ΠΑΟΚ δίνουν στον κόσµο τους παίκτες λέγοντας ότι ο Σαββίδης τους κανακεύει και τους αφήνει να κάνουν τατουάζ και να παίζουν µε τα i-phone και τα i-pad, καταλαβαίνετε τι κλίµα δηµιουργείται στα αποδυτήρια πλέον.

Πηγή: Goal