Η πρόσφατη επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη και η σκληρή γλώσσα με την οποία μίλησε στους ποδοσφαιριστές, τάραξε για τα καλά τα νερά στο λιμάνι και πλέον η χαλαρότητα σε βαθμό... νωχελικότητας, τα αστειάκια και οι πλακίτσες έδωσαν τη θέση τους στην πίεση, την αβεβαιότητα για το «αύριο» και τα «σφιγμένα» πρόσωπα.

«Εχετε τα πάντα και παρ' όλα αυτά το κλίμα ανάμεσά σας δεν είναι καλό. Κάποιοι από εσάς παρουσιάζουν κάκιστη εικόνα και στην εξωγηπεδική τους ζωή. Θα ετοιμάσουμε για του χρόνου μια ομάδα υγιέστατη, αν χρειαστεί με λίγους από εσάς ή και με κανέναν. Θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες αγαπημένους, χωρίς κλίκες και οι νέοι ποδοσφαιριστές είτε είναι στην ενδεκάδα είτε όχι, δεν θα έχουν μούτρα. Και ξέρετε ότι εγώ δεν υπολογίζω από ονόματα και συμβόλαια. Μέσα σε 24 ώρες έδιωξα την πιο ακριβή μεταγραφή (σ.σ. εννοεί τον Ντιόγκο, για τον οποίον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δώσει 10 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του) στην ιστορία του Ολυμπιακού. Η ομάδα θα χτιστεί όπως πρέπει. Το έχουμε κάνει και πριν από τρία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και δεν θα υπολογίσω τα χρήματα», ήταν το ηχηρό καμπανάκι που έκρουσε ο πρόεδρος των πρωταθλητών προς τους «ερυθρόλευκους» και στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν πως είναι έτοιμος να κάνει πράξη τις απειλές του.

«Οποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα είπε απλά για να ταράξει τα νερά στο Ρέντη, είναι γελασμένος. Ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του, είναι ενοχλημένος πάρα πολύ από τη συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών και μάλιστα από μερικούς που τους είχε ιδιαίτερη συμπάθεια. Απλά περιμένει τις εισηγήσεις του Μίτσελ, ο οποίος είναι ενήμερος για τις προθέσεις του, προκειμένου στη συνέχεια να υλοποιήσει τις σκέψεις του», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από πηγή που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» και πλέον όλοι περιμένουν να φτάσει το καλοκαίρι των... εκπλήξεων.

Αποχώρησαν 13 παίκτες

Αλλωστε και το 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό, κάτι που υπενθύμισε στους παίχτες, οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν κοσμογονικές, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, 13 ποδοσφαιριστές άλλαξαν γειτονιά, φεύγοντας από τον Πειραιά. Ονόματα βαριά, όπως ο Μαρέσκα, ο Λούα Λούα, ο Λεντέσμα, ο Ντάρμπισιρ και ο Ντιόγκο, παίχτες που είχαν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες (Ζεβλάκοφ, Ντομί), αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα (Οσκαρ, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Σουμπίνιο, Επστάιν, Κόβατς).

Αλλοι έμειναν ελεύθεροι και άλλοι δόθηκαν δανεικοί, αλλά ουσιαστικά όλοι, εκείνο το καλοκαίρι, «τελείωσαν» από τον Ολυμπιακό, αφού κανείς δεν μπόρεσε να επιστρέψει στους Πειραιώτες και να στεριώσει ποδοσφαιρικά. Οι πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου των «ερυθρολεύκων» για «κλίκες, άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια και κακή εξωγηπεδική ζωή», είναι τα βασικά του κριτήρια για να επιλέξει σε ποιους ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα της εξόδου και ήδη κάποιοι στο Ρέντη νιώθουν άβολα, αφού κατάλαβαν πως βρίσκονται μέσα στη «μαύρη λίστα» του προέδρου και αρχίζουν να μετρούν τις μέρες αντίστροφα.

Το γεγονός ότι η ομάδα έχει μοιραστεί σε παρέες και... παρεάκια έχει ενοχλήσει τους διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ, καθώς τις σχέσεις τους δεν τις αφήνουν εκτός αγωνιστικών χώρων. Η μία παρέα είναι αυτή των Αλγερινών Τζιμπούρ και Αμπντούν, στην οποία έχει εισχωρήσει και ο Ιταλός Γκρέκο. Τη δεύτερη παρέα συνθέτουν οι «Γερμανοί» Χολέμπας, Μήτρογλου και Βλαχοδήμος, την τρίτη οι Ελληνες Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Παπάζογλου και την τέταρτη οι Σέρβοι Πάντελιτς, Φέισα, ενώ υπάρχουν και οι ισπανόφωνοι (Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Πίνο, Κοντρέρας, Μασάντο), με τους δύο τελευταίους να αποτελούν, σύμφωνα με τους παροικούντες το Ρέντη, παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμα και η 11άδα που αγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και στην οποία δεν συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ράφικ Τζιμπούρ, ο Αμπντούν, ο Πίνο, στον οποίον είχε δοθεί συγχωροχάρτι, περιείχε πολλά μηνύματα και όπως φαίνεται οι αποδέκτες, τα έλαβαν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Β. Μαρινάκης δεν θα υπολογίσει ούτε συμβόλαια, ούτε αν κάποιος ανανέωσε πριν από λίγους μήνες τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές ούτε αποζημιώσεις, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η διοίκηση έχει δώσει εντολή σε μάνατζερ, να αναζητήσουν ομάδες στο εξωτερικό για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές!

Τόσο αποφασισμένο είναι το αφεντικό του Ολυμπιακού, που όλο τον χρόνο μάθαινε για τα «κακώς κείμενα» στου Ρέντη και συνέχιζε να παρατείνει την «περίοδο χάριτος». Ακόμα περισσότερο τρελάθηκε με την αλλαγή συμπεριφοράς κάποιων, μόλις ανανέωσαν το συμβόλαιό τους, αλλά και πάλι είπε να τους δώσει λίγο χρόνο, παρά το γεγονός ότι φρόντιζε να τους στέλνει μηνύματα να συμμορφωθούν.

Πηγή: sport-fm.gr