Ο Τζος Πάουελ των δύο δαχτυλιδιών του ΝΒΑ, ήρθε στην Ελλάδα χωρίς τυμπανοκρουσίες, ουσιαστικά, σαν μία αξιοπρεπής λύση ανάγκης για την θέση του Τζόϊ Ντόρσεϊ. Ο ερχομός του δεν κόστισε και δεν προκάλεσε τον θόρυβο που έκανε ο προηγούμενος Τζος (Τσίλντρες) που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο «αφάνας» πληρώθηκε σχεδόν 15 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια και παρ' ότι έφτασε σε δύο συνεχόμενα φάϊναλ-φορ (Βερολίνο και Παρίσι), η καριέρα του στον Πειραιά, τελείωσε με 0/6 τίτλους!

Ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ ήρθε στον Ολυμπιακό, έχοντας ήδη γευθεί δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ (2009 & 2010), με τους Λος Άντζελες Λέϊκερς ως καθαρά βοηθητικός παίκτης της «παρέας» του Κόμπι Μπράϊαντ, του Πάου Γκαζόλ και του Άντριου Μπάϊνουμ και συμπαίκτης με τους εφετινούς του αντιπάλους Τζόρνταν Φάρμαρ και Σάσα Βούγιατσιτς της Εφές Αναντολού.

Φορώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα με το νο12, ο ρόλος του δεν άλλαξε (μ.ο. 5,4π. & 2,9ρ. με 72,7 στις βολ., 55,8% στα διπ. & 50% στα τριπ.), παρ' ότι ο απόφοιτος Νορθ Καρολάϊνα Στέϊτ, ξεκίνησε στα 17 από τα 23 παιχνίδια που έπαιξε στην εφετινή Ευρωλίγκα. Οι καλύτερες εφετινές εμφανίσεις «συνέβησαν» κατά τη διάρκεια δύο συνεχόμενων αγώνων του Top-16 (16π., 3ρ. στην εκτός έδρας νίκη με την Μπεσίκτας και 15π., 3ρ. στην εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα), ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του (9π., 4ρ. Σε 16') και στον 5ο και καθοριστικό αγώνα των πλέϊ-οφ με την τουρκική ομάδα, που έκρινε την πρόκριση στο F4! Θα μπορέσει να βοηθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην δύσκολη μάχη του ημιτελικού (10/05, 19.00) με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

Διαβάστε τι απαντά στις ερωτήσεις του gazzetta.gr...