H βεβαιότητα του Γιάννη Αλαφούζου ότι η ΠΑΕ δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα και τελικά θα πάρει την άδεια από την ΕΠΟ και θα μπορέσει να κάνει όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που της χρειάζονται ώστε να συναρμολογήσει ένα αξιοπρεπές ρόστερ λειτουργεί, προς το παρόν, καθησυχαστικά. Ο κόσμος, δηλαδή η πλατιά μάζα των φίλων του Παναθηναϊκού, έχει συνειδητοποιήσει μετά τη φετινή ταλαιπωρία ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να περιμένει πολλά και κυρίως να απαιτεί πολλά εν όψει της επόμενης σεζόν. Οι προδιαγραφές έχουν χαμηλώσει και επισήμως. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με τον φθηνότερο, σε κόστος συμβολαίου, προπονητή που είχε ποτέ στην εκκίνηση της σεζόν κι ετοιμάζεται να συναρμολογήσει το φθηνότερο ρόστερ που έχει σχηματίσει τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του. Γίνεται κατανοητό ότι η μόνη απαίτηση που θα μπορεί να σηκώσει, βάσει προδιαγραφών, ένας τέτοιος Παναθηναϊκός είναι να δώσει μάχη για να βρεθεί στα πλέι οφ. Οποιαδήποτε μεγαλύτερη απαίτηση δεν θα βασίζεται στη λογική, παρά μόνο στο βάρος της φανέλας και το πλήθος των οπαδών της.

Περνά στα ψιλά, για λόγους που δεν έχουν ποτέ εξηγηθεί, ότι αυτή την εποχή ο Αλαφούζος βρίσκει ή βάζει περί τα 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, χρειάζεται η ΠΑΕ ώστε να καταφέρει να περάσει από τον έλεγχο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Δεν είναι λίγα, ειδικά μάλιστα αν βγαίνουν από την τσέπη του Αλαφούζου κι όχι από κάποιου άλλου. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό το γεγονός, εφόσον είναι, θα έπρεπε να έχει γίνει σημαία αυτής της διοίκησης στην επικοινωνία της με την πλατιά μάζα των φίλων του Παναθηναϊκού, ώστε να τους πείσει να υποστηρίξουν μαζικά την ομάδα και να αλλάξουν έτσι, μέσα από την έμπρακτη υποστήριξή τους, τις οικονομικές προοπτικές της ΠΑΕ και τελικά του «τριφυλλιού».

Σε μια σεζόν με τόσο χαμηλές, οικονομικά, προδιαγραφές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αναρωτιέται κανείς πού ποντάρει η διοίκηση του Παναθηναϊκού για να προσελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο. Ναι, πολύ πιθανό είναι να ποντάρει στην καλή δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και στη μεταγραφική ευστοχία, που θα φέρουν μια καλή εκκίνηση, η οποία θα δημιουργήσει ένα σχετικό ενθουσιασμό, τον οποίο θα εισπράξει η ομάδα και το ταμείο της. Αυτά όμως είναι λίγα, και κυρίως δεν είναι εχέγγυα επιτυχίας για έναν Παναθηναϊκό που ετοιμάζεται για την πιο «φτηνή», οικονομικά, σεζόν στην επαγγελματική ιστορία του. Και δεν είναι τρόπος για να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη του κόσμου. Γι' αυτό και παραμένει ανεξήγητο το γιατί της επιλογής του Αλαφούζου να μη «φωνάζει» ότι χρηματοδοτεί την ΠΑΕ για να βγάλει τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση.

Πηγή: SportDay