Αδειάζει η «κλεψύδρα» για την τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού στην περίοδο. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας απορροφάει την ενέργεια όλων όσων σχετίζονται με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κάθε μεταγραφική δραστηριότητα μετατίθεται για την επομένη του τελικού. Ειδικά οι κινήσεις στην αγορά του εξωτερικού θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα, οπότε και θα έχουν λήξει στο σύνολό τους τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.


Είναι κοινώς αποδεκτό πως στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν να είναι το φαβορί για να πάρουν τον τίτλο. Όμως, ο χαρακτηρισμός αυτός ενδεχομένως να συνεπάγεται και πίεση. Διότι ο Αστέρας Τρίπολης (η εξαιρετική ομάδα – δημιούργημα του Σάκη Τσιώλη) και να χάσει το κύπελλο, δε χάθηκε. Αντιθέτως, η απώλεια του δεύτερου εγχώριου τίτλου της χρονιάς, θα είναι αποτυχία για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Και η εξίσωση αυτή, "γεννάει" πίεση.

Ασφαλώς και δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε εμείς στους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ αυτή τη... λεπτομέρεια. Αλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της πειραϊκής εταιρίας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να αναλύσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα δεδομένα προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, στην ομιλία που έκανε στην τελευταία του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Έχουμε δε την αίσθηση ότι αυτή η πίεση για την κατάκτηση του τίτλου, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά. Αλλωστε, στο παρελθόν έχουμε ουκ ολίγες φορές δει τους «ερυθρόλευκους» να βγαίνουν ωφελημένοι, όποτε καλούνται να παίξουν με την πλάτη στον τοίχο. Κάνουμε ειδική αναφορά στις ειδικές συνθήκες του τελικού, για έναν επιπλέον λόγο: διότι η εικόνα της σαββατιάτικης αναμέτρησης, μπορεί να αποτελέσει κριτήριο παραμονής στο ρόστερ των "Πειραιωτών" της επόμενης περιόδου.

Πάντως, τα μηνύματα που εισπράττουμε απ’ την προετοιμασία του Ολυμπιακού, μάς επιτρέπουν να υποστηρίξουμε πως άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήματα προσεγγίζουν τον τελικό με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Πηγή: novasports.gr