Εκεί που στο ποδόσφαιρο υπάρχει δημοκρατία, τηρείται το fair play και επιτρέπεται ακόμη και σε μια μικρή ομάδα όπως η Γουίγκαν, που πιθανότατα μάλιστα θα υποβιβαστεί, να κερδίσει την περσινή πρωταθλήτρια και ζάμπλουτη Σίτι, σε μια αναμέτρηση-γιορτή και διαφήμιση του αθλήματος.

Σάββατο, λίγο πριν από τις 10 μ.μ., ΟΑΚΑ, τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας: Αστερας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-1, με το ρολόι να δείχνει το 69' και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Μανιάτης πονηρά και εσκεμμένα να βάζει το χέρι του και να σταματάει την μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα. Μαρς πέναλτι και αποβολή, αλλά τόσο ο διεθνής διαιτητής Γιάχος (πουλέν του προέδρου της ΕΠΟ Σαρρή που βρισκόταν στα επίσημα) όσο και ο επόπτης τελικής γραμμής Τριτσώνης (ο γνωστός... καριερίστας) κλείνουν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ-ΕΜΜΕΤΙΚΑ τα... μάτια τους!

Γιατί στο ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) Ελλαδιστάν δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά η... αιώνια δικτατορία των «υποτακτικών», των «ερπετών», των «γυμνοσαλιάγκων» που δεν θα άφηνε ποτέ μια ομάδα της περιφέρειας, αν και καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο όπως ο χθεσινός Αστέρας, να πάρει την κούπα από τον «αγαπημένο» τους Ολυμπιακό. Ακόμη και με μια απόφαση-έκτρωμα που είμαι βέβαιος πως ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ και έφερε σε δύσκολη θέση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βέβαια, ο τελικός πήγε και κρίθηκε στην παράταση, με τον «Γιάχο και την παρέα του» να τα... δίνουν όλα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κάνει το δεύτερο σερί νταμπλ αλλά και ρεκόρ κατάκτησης από κούπες. Με τον Τζιμπούρ να έχει βάλει μπροστα στο σκορ τους «ερυθρόλευκους» και τον Αστέρα να απειλεί για την ισοφάριση, αρνείται στο 117' το πέναλτι στον Ράγιο (θα μπορούσε να τιμωρήσει τον Φέισα που τον εμποδίζει με το χέρι) και στην αμέσως επόμενη φάση «σπεύδει» να κλειδώσει τον τελικό με ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι υπέρ του Αμπντούν και... 3-1!

Αν το ζητούμενο ήταν να πάρει ο Ολυμπιακός και το Κύπελλο, θα μπορούσε η ΕΠΟ να το στείλει στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας με κούριερ. Δεν χρειαζόταν να γίνει ένας τελικός που σε έκανε να νιώσεις από κάποια διαιτητικά ανθρωπάκια από οργή μέχρι ντροπή, από αηδία μέχρι το απόλυτο ξενέρωμα για τον «βιασμό σε κοινή θέα» του ενός φιναλίστ.

Και να διώξει από το γήπεδο ακόμη και εκείνους τους οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν είναι... διαστροφικοί για να πανηγυρίσουν μια κούπα που δεν άξιζε η ομάδα τους. Γιατί υπήρχαν αρκετοί τέτοιοι που χθες αποχώρησαν σε... ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και φίλαθλου ήθους πριν από την απονομή και την «παγωμένη» (λόγω των όσων προηγήθηκαν) φιέστα. Γιατί δεν το γούσταραν αυτό που συνέβη και δεν ήθελαν να το πάρουν έτσι.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το... παρακράτος του ελληνικού ποδοσφαιρου θριάμβευσε. Και φταίμε όλοι, ανεξαιρέτως, γι' αυτό.

ΥΓ. Κρίμα για την προσπάθεια του Κάρολ, του Πίνο αλλά και των παικτών του Αστέρα.

Πηγή: Goal