Facebook Pixel O Τζόκοβιτς νικητής στο Indian Wells της Καλιφόρνια (BINTEO)
Άλλα Σπορ
| 2011-03-21 10:50:00

O Τζόκοβιτς νικητής στο Indian Wells της Καλιφόρνια (BINTEO)

O Τζόκοβιτς νικητής στο Indian Wells της Καλιφόρνια (BINTEO)

O Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τον τίτλο του καλύτερου τενίστα, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, νικώντας και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό το Indian Wells.

Ο παντοδύναμος Σέρβος, επικράτησε 2-1 σετ του ανέτοιμου Ράφαελ Ναδάλ και πανηγύρισε τον 21ο τίτλο της καριέρας του σε ένα επικό ξεκίνημα το 2011!

Τρία τουρνουά, ισάριθμοι τίτλοι

Ότι καλύτερο κυκλοφορεί στα courts της ATP, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και το επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο πρώτο Masters της χρονιάς.

Ο 23χρονος Σέρβος πρωταθλητής, μετά την επικράτηση επί του Φέντερερ στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης, νίκησε και τον Ράφαελ Ναδάλ στην τρελή κούρσα τίτλου στο Indian Wells.

Αήττητος για το 2011

Ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που του έβαλε ο ανέτοιμος αλλά πάντα σκληροτράχηλος Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-2 του Ισπανού και διατήρησε το αήττητο τη φετινή χρονιά, πανηγυρίζοντας έναν ακόμη τίτλο φέτος μετά από αυτούς σε Μελβούρνη και Ντουμπάι.

Ο Νόλε, αν εξαιρέσουμε το εναρκτήριο σετ όπου ο Ναδάλ ήταν εμφανώς καλύτερος, στη συνέχεια έπαιξε σπουδαίο τένις και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κούραση του αντιπάλου του, φτάνοντας στη μεγαλειώδη ανατροπή μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά.

Αυτή ήταν 18η φετινή νίκη του εκπληκτικού Τζόκοβιτς ο οποίος κόντρα στον Ναδάλ απώλεσε μόλις το 4ο του σετ φέτος, ενώ διατήρησε και το αήττητο σερί του το οποίο αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες στο Davis Cup από τον περασμένο Δεκέμβρη, φτάνει τους 20 σερί αγώνες!

Στο πρώτο του τουρνουά μετά το Australian Open, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν τα πήγε καθόλου άσχημα αφού βελτίωσε κατά ένα γύρο την περσινή του επίδοση στην Καλιφόρνια, πιέζοντας όσο κανείς άλλος φέτος, τον αήττητο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Άντεξε μόνο ένα σετ

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ουσία άντεξε μόνο ένα σετ απέναντι στον πιο fit Σέρβο αφού τόσο στο 2ο όσο και πολύ περισσότερο στο 3ο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου του, δείχνοντας σημάδια κούρασης σωματικής αλλά και πνευματικής.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι τα μέσα του 2ου σετ όταν ο Τζόκοβιτς ο οποίος τη Δευτέρα θα αντικαταστήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβασε ταχύτητα και με δύο συνεχόμενα breaks στο 6ο (4-2) και 8ο game (5-3), ισοφάρισε τον Ναδάλ ο οποίος ενδιάμεσα είχε πετύχει το break back (4-3) όμως η κούραση έκανε ολοένα και περισσότερο βαριά τα πόδια του Ισπανού.

Αβίαστα λάθη από Ναδάλ

Τα ποσοστά του Ναδάλ από τη γραμμή του σερβίς πήραν τον κατήφορο στο 2ο και στο 3ο σετ, ενώ τα αβίαστα λάθη αυξάνονταν και οι winners μειώνονταν για τον αριστερόχειρα άσο ο οποίος, ειδικά στο καθοριστικό σετ, είχε ρίξει λευκή πετσέτα με τον Νόλε να κάνει πάρτι και να δίνει χαρακτήρα θριάμβου στη σπουδαία νίκη του.

Ο Τζόκοβιτς είχε αρκετά καθαρό μυαλό στον τελικό ώστε να αλλάξει τη λανθασμένη τακτική του στο εναρκτήριο σετ και σημαδεύοντας σε συντριπτικά ποσοστά το backhand του Ναδάλ στο 2ο και το 3ο σετ, άλλαξε το ρου της αναμέτρησης κάνοντας επίσης επίδειξη της εκπληκτικής φυσικής κατάστασης που έχει φτιάξει και τον συνοδεύει στο απίστευτο ξεκίνημά του φέτος.

«Πολύ συναρπαστικό!»

Παρά την ήττα, ο Ναδάλ έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στο Indian Wells: «Είναι φανταστικό για μένα που βρίσκομαι πάλι στον τελικό εδώ, μετά από λίγο διάστημα που ήμουν εκτός γηπέδων. Η υποστήριξή σας είναι φανταστική και ελπίζω να σας δω του χρόνου».

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς λίγο πριν σηκώσει για δεύτερη φορά το τρόπαιο στο Indian Wells (είχε νικήσει και το 2008), είπε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον Ράφα. Πάντα είναι ευχαρίστησή μου να παίζω μαζί σου. Για μένα είσαι σπουδαίος τενίστας και σου εύχομαι καλή συνέχεια στη χρονιά. Ήταν πολύ συναρπαστικό το πρώτο Masters της χρονιάς».

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags