Facebook Pixel Επιτακτική η ανάγκη ενός επιχειρηματία για τον Άρη, αλλιώς...
| 2013-05-16 12:55:00

Επιτακτική η ανάγκη ενός επιχειρηματία για τον Άρη, αλλιώς...

Επιτακτική η ανάγκη ενός επιχειρηματία για τον Άρη, αλλιώς...

Οι άνθρωποι του Αρη δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες της σωτηρίας και παραμονής στη Super League. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Οχι. Μάχονται και πασχίζουν για ένα καλύτερο αύριο και φαίνεται ότι απομακρύνουν σιγά σιγά από τα κοινά του Αρη τους ανθρώπους που κατέστρεψαν και αγωνιστικά, αλλά κυρίως οικονομικά την ομάδα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, και ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου, ο Αρης έχει αργήσει πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζουν κάποιοι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οχι μόνο δεν υπάρχει διοίκηση για να κάνει τον προγραμματισμό, αλλά κυρίως για να κάνει μεταγραφές και, βέβαια, να κρατήσει στον Αρη τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ του.

Η σκληρή πραγματικότητα, δυστυχώς, και τα δεδομένα του Αρη σήμερα δεν του επιτρέπουν να ορθοποδήσει, δεν του επιτρέπουν να επιβιώσει. Πέτυχε μεν την παραμονή του, αλλά δεν έχει καμία δυνατότητα για το αύριο. Το ταμείο είναι εντελώς άδειο, τα χρέη πολλά, η υπαγωγή του στο άρθρο 99 συνεχίζει να είναι αβέβαιη. Καλός ο φάκελος, καλή η προσπάθεια, καλές και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Από τις υποσχέσεις, όμως, μέχρι την πραγματοποίηση η απόσταση είναι μεγάλη, είναι χαώδης. Ακόμη όμως και αυτό να συμβεί και να απεμπλακεί ο Αρης από τον βραχνά των χρεών, δεν μπορεί να επιβιώσει. Και έσοδα δεν περιμένει από πουθενά. Τα στάνταρ (Νova κ.λπ.) δεν αρκούν σε καμία περίπτωση. Είναι επιτακτική η ανάγκη ανεύρεσης ενός επιχειρηματία.

Είναι λύση-μονόδρομος για τον Αρη. Δεν έχει άλλη ελπίδα. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα πέρα από κάποιες συζητήσεις του Τάσου Αβάνογλου με άγνωστους επενδυτές, όπως λέγεται. Ετσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση στον Αρη σήμερα, η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι χειρότερη απ' ό,τι φέτος.

Ονειρα απατηλά

Είχαν παρασύρει τον κόσμο και έπαιζαν καλά το παιχνίδι της πώλησης απατηλών ονείρων. Οποιος μιλούσε για επιχειρηματίες ήταν εχθρός. Το μέλλον ήταν η Λέσχη. Θυμάστε; Τώρα, όμως, είναι εξαφανισμένοι. Ενας δυο έχουν αλλάξει και πόλη, μάλιστα. Εκείνος που την πλήρωσε ήταν ο Αρης.

Εμποροι ελπίδας

Πουλούσαν Αρειανιλίκι και λειτουργούσαν σε... κλειστό κύκλο. Δεν μπορούσε να εισχωρήσει κανείς. Μόνο με δυο τρόπους μπορούσε κάποιος να μπει είτε ήταν παράγοντας είτε παλιός παίκτης είτε δημοσιογράφος είτε οργανωμένος οπαδός. Ή έπρεπε να έχεις την ίδια σκέψη, φιλοσοφία και σκοπό (όχι, βέβαια, για τον Αρη αλλά για την ομάδα που ειχαν συγκροτήσει) ή έπρεπε να γίνεις υποτακτικός και να σου λένε πετάει ο γάιδαρος και εσύ να λες ασυζητητί ότι πετάει. Και στην ερώτηση αν υπήρξαν πολλοί που χρησιμοποίησαν αυτούς τους τρόπους, η απάντηση είναι απλή. Ναι. Και παράγοντες και οπαδοί και δημοσιογράφοι.

Εχει πλέον άφθαρτους

Το ευχάριστο για τον Αρη είναι ότι εμφανίζονται πλέον άνθρωποι και ικανοί και άφθαρτοι όπως ο Παναγιώτης Στεφανίδης που είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών και στον μπασκετικό Αρη ο Πέτρος Ράσογλου που ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής που οργάνωσε τη βραδιά για τον Γκάλη. Ταπεινότητα, σοβαρότητα, ήθος και έκφραση που δεν είχε τα τελευταία χρόνια ο Αρης.

sms

* Η ιστορία έχει αποδείξει πως (και δεν είναι μόνον οι περιπτώσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) επιβάλλεται οι άνθρωποι του Αρη να δώσουν στη δημοσιότητα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, όπως έκανε η ΑΕΚ και ξεκαθάρισαν μέσα σε μία ημέρα τα πράγματα. Σε ό,τι αφορούσε, δηλαδή, εκείνους που έφταιγαν για την οικονομική της καταστροφή.
* Και δεν υπήρχαν ούτε συνωμοσιολογία ούτε φήμες ούτε σκιές όπως συνέβη στον ΠΑΟΚ. Τα διάβασε ο κόσμος της ΑΕΚ και κατάλαβε μονομιάς ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της καταστροφής. Αυτό επιβάλλεται να κάνουν και οι άνθρωποι του Αρη.
* Και θα πρέπει οι σημερινοί παράγοντες του Αρη να απαντήσουν κάποια στιγμή στον πρώην εκτελεστικό διευθυντή που του δίνουν βήμα εδώ στη Θεσσαλονίκη και βγαίνει μέρα παρά μέρα και διαφημίζει την απόλυτη αθωότητά του και φωνάζει πως όχι μόνο δεν κέρδισε απ' τον Αρη, αλλά αντίθετα ζημιώθηκε.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags