Tα playoffs της Α1 έκαναν τζάμπολ και στο Ο.Α.Κ.Α., όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να αρχίσει νικηφόρα την προημιτελική σειρά απέναντι στον... rookie Ίκαρο Καλλιθέας. Ο R.T. Γκουίν αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πρώτη εμφάνισή του ως παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά δύο συμπατριώτες του δεν άφησαν για πάρτη του όλη τη δόξα.

Ο επίσης νεοαποκτηθείς Ραμέλ Κάρι συνέχισε ζεστός και σοβαρός, ενώ ο... παλιός Τζέιμς Γκιστ συμπλήρωσε σε ενέργεια τους υπολοίπους συμπαίκτες του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρος για το 1-0 κι έριξε αρκετό βάρος και στην προετοιμασία εν όψει δυσκολότερων αναμετρήσεων, δίνοντας χρόνο συμμετοχή και στον R.T. Γκουίν, παρότι πρόλαβε κι έκανε ελάχιστες προπονήσεις με τη νέα ομάδα του. Ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν είχε να χάσει πολλά και διασκέδασε την παρθενική αναμέτρησή του στα playoffs, ακόμη κι όταν σημάδευε στο... χαμό πίσω απ' τα 6,75 μέτρα (σ.σ. αρκετά air balls τρίποντα).

MVP: Οι νεοαποκτηθέντες Αμερικανοί ήταν στο επίκεντρο, αλλά την παράσταση έκλεψε ένας άλλος συμπατριώτης τους. Ο Τζέιμς Γκιστ ξεχώρισε για την ενέργειά του και στις δύο άκρες του παρκέ. Συνολικά μέτρησε 17 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και κανένα λάθος σε 23:15 συμμετοχής.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Νέιτς Στρναντ έσπασε τα καλάθια, ολοκληρώντας στους μόλις 3 πόντους με 1/8 τρίποντα, δίπλα στα 4 ριμπάουντ, στις 3 ασίστ και στο 1 λάθος σε 24:48 παρουσίας στο παρκέ.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Παρότι ο Ίκαρος Καλλιθέας πανηγύρισε τη νίκη στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου στη Γλυφάδα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλώς φαβορί της αναμέτρησης, αλλά είναι κι όλης της σειράς. Η απορία όλων ήταν μέχρι πού θα φτάσει η διαφορά και το +34 (86-52) του 39' έδωσε την απάντηση.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για πρώτη φορά το κοινό τού Παναθηναϊκού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους νεοαποκτηθέντες Κάρι (σ.σ. κάποιοι πρόλαβαν και τον είδαν στην Πάτρα) και Γκουίν, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε υψηλό κίνητρο για περισσότερους από 1.000 θεατές. Όλα αυτά στην πρώτη αναμέτρηση με ανοιχτές τις θύρες του Ο.Α.Κ.Α. έπειτα τις 17/2 (σ.σ. όλως τυχαίως απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας και τότε), αφού έκτοτε χρειάστηκε να εκτίσει ποινή τιμωρίας 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57

Πηγή: gazzetta.gr