Οταν κάνεις μήνυση μεταξύ άλλων και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, της ίδιας ΕΠΟ που θα εξετάσει τον φάκελό σου και θα γνωμοδοτήσει αν θα πάρεις αδειοδότηση ή όχι, τότε το πράγμα χοντραίνει και το πόκερ γίνεται σκληρό. Και δεν έχει σημασία αν βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και λέμε ότι ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατέθεσε τη μήνυση σαν φυσικό πρόσωπο κι όχι σαν αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, διότι αυτό έγινε ώστε να είναι νομικά καλυμμένη η ΠΑΕ και να μην υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος της.

Η μήνυση σε βάρος του κ. Σαρρή, των επικεφαλής της ΚΕΔ κ. Δούρου και Μπριάκου και των δέκα διαιτητών έρχεται ύστερα από μια κακή χρονιά για την ομάδα, όπου έχασε την επαφή με την κορυφή από πολύ νωρίς, έχασε τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι τον τελικό Κυπέλλου στη συνέχεια και τελικά δεν βγήκε ούτε καν στην Ευρώπη. Φταίει για όλα αυτά η ίδια η ομάδα, οι διαιτητικές αποφάσεις ή όλα μαζί; Κατ' εμέ κυρίως το πρώτο, με μερικές πινελιές από το δεύτερο σε μερικά παιχνίδια, στα οποία κάποια σφυρίγματα φάνηκε ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει τη νίκη. Κι εδώ πάμε στην ερώτηση του εκατομμυρίου: ανθρώπινα λάθη ή δόλος; Ελα μου, ντε. Προφανώς στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύουν στο ανθρώπινο λάθος ή τέλος πάντων δεν δέχονται ότι τόσα λάθη ήταν όλα «ανθρώπινα» και όλα εις βάρος της συγκεκριμένης ομάδας. Καλή επιτυχία τους εύχομαι, διότι μου μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αν δεν υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα -εδώ τηλεφωνικές συνομιλίες είχαμε κάποτε και ξεχάστηκαν κι αυτές...

Εγώ απλά θέλω να θυμίσω ότι παλιότερα, όταν ακόμα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ασχολούνταν ενεργά με την ομάδα, ο Παναθηναϊκός είχε βγάλει ένα dvd που παρουσίαζε όλες τις διαιτητικές αδικίες σε βάρος του Παναθηναϊκού. Εκανε δηλαδή το ίδιο πράγμα που γίνεται τώρα, με τη μόνη διαφορά ότι τότε δεν υπάρχε μήνυση. Τότε, αντί κάποιοι να προβληματιστούν ή να το δουν σοβαρά όλο αυτό, ότι δηλαδή ένας άνθρωπος σαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, που συνειδητά έμεινε πάντα έξω από το παρασκήνιο, τις Παράγκες και τα διάφορα κέντρα κι απόκεντρα λήψης αποφάσεων κατέφυγε σε ένα τέτοιο μέσο για να δείξει κάποια πράγματα που πίστευε, όλο αυτό έπεσε στο κενό. Διάφοροι επικοινωνιακοί μηχανισμοί κατάφεραν να το χλευάσουν και να το απαξιώσουν, διάφοροι Γκεμπελίσκοι και πληρωμένες πένες που φόραγαν –τάχα μου– τον μανδύα της αντικειμενικότητας το γελοιοποίησαν και τελικά κανείς δεν ασχολήθηκε με την ουσία του πράγματος.

Το ίδιο πιθανότατα θα γίνει και τώρα, ειδικά τώρα θα έλεγα που ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα πιο αδύναμος επικοινωνιακά σε σχέση με τότε. Με τη διαφορά ότι τώρα δεν υπάρχει απλά μια καταγγελία στα ΜΜΕ και ένα dvd, αλλά μήνυση. Αν υπάρξουν λοιπόν στοιχεία, συνομιλίες, καταθέσεις, διαδρομή χρήματος, απειλές, τσάντες με λεφτά ή οτιδήποτε άλλο μεμπτό, τότε θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Διαφορετικά ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να κάνει μια τρύπα στο νερό και να κάνει ακόμα περισσότερους εχθρούς, σε μια περίοδο που ψάχνει για φίλους και συμμάχους, ώστε να τον στηρίξουν οικονομικά και να μπορέσει να αδειοδοτηθεί για την επόμενη χρονιά.

Πηγή: SportDay