H ταινία διαπραγματεύεται την ιστορία του Ντέρεκ, ενός οργισμένου νεαρού, ο οποίος μετατράπηκε σε αδίστακτος ρατσιστής, λόγω της δολοφονίας του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα. Ο πρωταγωνιστής ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων. Τελικά, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και μετανοεί. Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν…

Η ταινία αποτελεί μία δυναμική καταγγελία του φαινομένου των φυλετικών διακρίσεων. Ο Κατίδης λοιπόν παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης το έργο και σε μήνυμά του στο twitter στάθηκε στο βαθύ νόημά του, δείχνοντας μετανιωμένος για όσα συνέβησαν πριν λίγους μήνες όταν χαιρέτησε φασιστικά μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια.

"American history Μια από τις ταινίες που μου έμαθαν πολλά και που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο κακό πράγμα είναι η αμάθεια!", έγραψε ο Κατίδης, ο οποίος για τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό του του επιβλήθηκε τιμωρία πέντε αγωνιστικών, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ.