Και την ώρα που όλες οι ομάδες κινούνται δραστικά, οι «κόκκινοι» συνεχίζουν σε μια περίεργη γραμμή, που ουδείς μπορεί να προβλέψει, που θα τους βγάλει. Και πιάνω την Λίβερπουλ, διότι το μέγεθος της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όσο και αν συρρικνωθεί, παραμένει ακόμη πολύ μεγάλο, για να μένει μακριά από διακρίσεις. Προσέξτε λοιπόν.

Η Γιουνάιτεντ πήρε τον Μόγιες, θέλει τον Φάμπρεγκας και είναι βέβαιο, ότι θα γίνει ένα «δωράκι» με σπουδαίο όνομα στο νέο τεχνικό. Μιλάμε για μια ομάδα έτοιμη, στρωμένη, και ακόμη και αν πουλήσει τον Ρούνεϊ, παραμένει σε υψηλότατα στάνταρ.

Η Σίτυ έκανε αυτό, που αμέλησε εδώ και πολλά χρόνια. Πήρε προπονητή, κανονικό στην θέση του Μαντσίνι. Έχει πλουσιότατο υλικό, θα κάνει σίγουρα προσθαφαιρέσεις, ενώ και ο Χεσούς Νάβας προσθέτει ποιότητα στο ρόστερ.

Η Τσέλσι είναι στον αστερισμό του Μουρίνιο. Και τίποτε να μην έκανε, έφτανε. Βέβαια ο Πορτογάλος θα φέρει τα πάνω-κάτω: πουλάει Τόρες, Μάτα, Νταβιντ Λουίς, θέλει Ντζέκο, Μάτιτς, διατηρεί τον Λουκάκου, ελπίζει για Καβάνι. Περιμένεις ένα συγκρότημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Η Αρσεναλ, στα χνάρια του μοντέλου Βενγκέρ, αλλά όλο και ψάχνεται για μια κίνηση που θα ταράξει τα νερά. Ο Βίγια θα είναι, ο Ρουνεϊ; Κάτι θα βρει ο Αλσατός.

Η Τότεναμ δεν το βάζει κάτω. Αν διατηρήσει τον Μπέιλ και ενισχυθεί και άλλο, θα είναι ακόμη καλύτερη. Εάν τον πουλήσει θα έχει τόσο χρήμα στα ταμεία, για να προκαλέσει εγκεφαλικά.

Και η Λίβερπουλ, τι; Στην άμυνα έφυγε ο Κάραχερ, ο Σκρτλ είναι στον δρόμο και γίνεται κουβέντα για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που θα είναι μεγάλο στοίχημα, μετά τον τραυματισμό του και πάντως αμυντικός, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει μόνος του τίτλο. Σε μια ομάδα, που έλειψαν οι προσωπικότητες, και που θα έπρεπε να ενισχυθεί τουλάχιστον 30% περισσότερο από τους παραπάνω ανταγωνιστές της, για να μπει στην 4άδα και βλέπουμε, θα πωληθεί και ο Σουάρες. Μετά τα όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός, το να μείνει θα ισοδυναμεί με έγκλημα. Δεν κρατάς δυσαρεστημένο, έναν έτσι κι αλλιώς προβληματικό παίκτη. Το ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα μπουν στα ταμεία και που θα δοθούν. Θα έρθουν 2-3 τουλάχιστον αντίστοιχοι παίκτες να πλαισιώσουν τον Τζέραρντ, που έτσι κι αλλιώς αρχίζει να μετρά αντίστροφα ηλικιακά; Ή θα συνεχίσουν οι επιλογές Στάριτζ, Κουτίνιο κλπ; αυτοί μόνοι τους, δεν μπορούν να επιστρέψουν την ομάδα στην κορυφή. Υπάρχει «ταβάνι». Πέρα από τα «εργαλεία» (τώρα θέλει και τον Μιχταριάν από την Σαχτάρ), μετράει το όνομα. Και αφού στον πάγκο δεν έχεις τέτοιο, θα πρέπει να το βρεις στον αγωνιστικό χώρο. Με τους περισσότερους όμως καλούς παίκτες να «κλείνουν», (δεν είναι δα και τόσοι πολλοί), πάλι σε Χέντερσον, Κάρολ και λοιπούς συγγενείς, βλέπω να την ξαναβγάζουμε.

Για 5οι-6οι, καλοί θα είμαστε πάλι...

Πηγή: pamesports.gr