ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήξερα πως απέναντι του είχε τον κακό του δαίμονα. Και ακόμη και όταν βρέθηκε στο +14 δεν χαλάρωσε και δεν έχασε τη συγκέντρωση του. Το Ρέθυμνο επέστρεψε από το -14 και μάλιστα πέρασε και μπροστά στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήταν απόλυτα έτοιμη και το έδειξε στα κρίσιμα . Έτσι έφτασε στη νίκη και το 1-0.

MVP: Ο Μίλμπουρν έκανε καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο και εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο. Αλλά στο δεύτερο μισό η απόδοση του Αμερικανού φόργουορντ του Πανιωνίου έπεσε. Σε εκείνο το σημείο βγήκε μπροστά ο Νίκος Παππάς. Ο 23χρονος γκαρντ ανέλαβε δράση όταν η μπάλα... έκαιγε και με συνεχόμενους πόντους έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Ο Παππάς σε 25:26 που βρέθηκε στο παρκέ έκανε τα πάντα μιας και τελείωσε το ματς με 19 πόντους (7/8βολές, 3/8δίποντα, 2/4τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΤΟΣ:Ο Νταμίρ Λάτοβιτς μετά το εντυπωσιακό του παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να δώσει ανάλογη συνέχεια. Και ο Κόμματος ήταν ιδιαίτερα άστοχος και τελείωσε το παιχνίδι άποντος, αλλά μάζεψε 8 ριμπάουντ και γενικά είχε καλή παρουσία πλην του σκοραρίσματος, γι' αυτό και ο Θανάσης Γιαπλές τον κράτησε το ματς 21 λεπτά. Αντίθετα, ο Λάτοβιτς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

KEY POINT: Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 58-44 και όλα έδειχναν πως θα έφτανε εύκολα στη νίκη. Αλλά το Ρέθυμνο επέστρεψε και έφερε το ματς στα ίσα με τρίποντο του Ούρος Ντούβνιακ (64-64). Στο 70-70 ο Πανιώνιος προηγήθηκε με καλάθι του Παππά και στην επόμενη επίθεση ο Νέστορας Κόμματος σούταρε τρίποντο από την κορυφή, αλλά η μπάλα... μπήκε και βγήκε. Το Ρέθυμνο δεν πέρασε σε εκείνο το σημείο μπροστά, ο Παππάς συνέχισε το προσωπικό του σόου και έδωσε έτσι στην ομάδα τη νίκη.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Σίγουρα θα ήταν πολλοί περισσότεροι εάν το παιχνίδι δεν ήταν ημέρα και ώρα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά ή δεν ήταν τηλεοπτικό.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-37, 60-54, 80-74.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 9 (1), Αθηναίου, Κις 2, Μίλμπουρν 18 (1), Αθανασούλας 4, Μπατής 9 (1), Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 2, Παππάς 19 (2), Αγραβάνης 2, Μπούκερ 6.

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν 10 (1), Καλλινικίδης 2, Προύιτ 9, Αγγελόπουλος 5 (1), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 19 (1), Κόμματος, Κάρτερ 8 (2), Λάτοβιτς 4, Πέτγουεϊ 15 (2).