Η επιχειρηματική του διαδρομή δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη με πιο χαρακτηριστική αντίθεση τη σύμπνοια του fund στο οποίο μετείχε ο «τίγρης» με το ΤΑΥΠΕΔ για την αγορά του ΟΠΑΠ, ενώ εκείνος πριν από μερικούς μήνες ήρθε σε πλήρη διάσταση με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αφού παλεύει εναντίον της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ΛΑΡΚΟ.

Και αυτό γιατί η εταιρεία του εκτελεί εδώ και πολλά χρόνια μεταφορές μεταλλευμάτων για λογαριασμό της ΛΑΡΚΟ ενώ διεκδικούσε κι ένα ποσό 239 εκατ. ευρώ που της όφειλε η εταιρεία του Δημοσίου!

Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία Diamonds του Κωνσταντίνου Κοτσάτου που στο μεταξύ είχε εμπλακεί στα διοικητικά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τμήμα μπάσκετ της Ενωσης δεν είχε ανάλογα προβλήματα.

Ως εταιρεία υφίσταται από το 1997 και αρχικά η δραστηριότητά της αφορούσε την ενοικίαση ιδιωτικών γιοτ και ιστιοφόρων, ενώ αντιπροσώπευε αρκετές αμερικανικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο πελατολόγιό της είχε ακόμα και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα και με έναν στόλο τεσσάρων τάνκερ ξηρού φορτίου εκτελεί μεταφορές για λογαριασμό μεγάλων βιομηχανιών.

Πολύ πριν δρομολογηθεί το ενδιαφέρον του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά τις εξελίξεις στην ΑΕΚ και τον υποβιβασμό στη Football League, ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος, μαζί με τον Αλέξη Αλεξίου που ήταν εκείνος που του καλλιέργησε και το... παραγοντικό μικρόβιο, είχαν καταστρώσει το δικό τους σχέδιο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Αυτό μάλιστα που ακουγόταν αλλά και οι δύο αρνούνταν ήταν ότι στην ουσία θα συνέχιζαν την κυριαρχία του Δημήτρη Χατζηχρήστου στα της Ερασιτεχνικής, λόγω κυρίως της φιλίας του Αλέξη Αλεξίου με τον πρώην ηγέτη της Original.

«Μπήκαμε στη διοίκηση Παπαδημητρίου όταν αναλάβαμε το μπάσκετ και το ότι ο Χατζηχρήστος στήριζε αυτή τη διοίκηση ήταν μία πραγματικότητα που δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κολλάμε ταμπέλες» εξηγεί ο Αλέξης Αλεξίου σε όσους αναρωτήθηκαν το πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν στήριξε έναν καθαρό δικό του υποψήφιο και άφησε τα πράγματα όπως είχαν δρομολογηθεί.

Γνωρίζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος σκόπευε να διεκδικήσει την προεδρία της Ερασιτεχνικής και αφού του ήταν πολύ εύκολο να συλλέξει πληροφορίες από το μεγάλο λιμάνι για τη μέχρι σήμερα εφοπλιστική του δραστηριότητα και όχι μόνο (κάποια στιγμή είχαν... βρεθεί σε κοινό επαγγελματικό πεδίο στον Πειραιά), ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να συναντηθεί με τον νεοφώτιστο Ενωσίτη παράγοντα.

Το ραντεβού κλείστηκε με τη διαμεσολάβηση κοινού επαγγελματικού φίλου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για πρώτη φορά για θέματα ΑΕΚ με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο αναλύοντάς του το δικό του πλάνο, τους τομείς της δικής του εμπλοκής και το ότι τα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αλλά και η αναγέννηση των τμημάτων που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ήταν υπόθεση δική του και του συνδυασμού του.

Για τον Κοτσάτο η συγκεκριμένη συμμαχία ήταν ό,τι το καλύτερο γιατί καταλάβαινε ότι με τα νέα δεδομένα η... φορτωμένη καμπούρα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν θα μπορούσε με τίποτα να σηκώσει και το βάρος του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι να ξαναγίνει ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία.

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού τους ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που διαθέτει την πρωτοφανή ευκολία να αποκτά επιχειρηματικούς συνεργάτες αλλά και παραγοντικές συμμαχίες, είχε αποφασίσει να στηρίξει το ψηφοδέλτιο των Κοτσάτου - Αλεξίου.

«Προχωρήστε, εγώ είμαι δίπλα σας, έχουμε κοινή γραμμή για την αναγέννηση της ομάδας μας. Το βάρος που πέφτει πάνω σας είναι μεγάλο, γιατί για πρώτη φορά η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα αναλάβει τόσο κομβικό ρόλο. Θα έχετε την πλήρη στήριξή μου» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Κωνσταντίνο Κοτσάτο, που από εκείνη την ημέρα έγινε ένθερμος υποστηρικτής του «τίγρη».

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά...

Από εκείνο το πρώτο ραντεβού φτάσαμε στις χθεσινές εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με τον Κοτσάτο να φτάνει στο σημείο να δηλώνει ότι «να είστε σίγουροι πως όσα έχουμε πει αυτόν τον καιρό είναι σαν να τα λέει ο κ. Μελισσανίδης»!

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος, χωρίς να έχει πολυγνωριστεί με την παλιά φρουρά των παραγόντων της ΑΕΚ, χωρίς να έχει διανύσει τη διαδρομή που παλαιότερα και μέχρι την προεδροποίησή τους είχαν διανύσει ο Χαράλαμπος Δημητρέλος, ο Κοσμάς Χατζηχαραλάμπους ή ο Μιχάλης Λεφάκης, είναι από χθες ο 45ος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ από το 1924.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή προτιμούσε να περνάει απαρατήρητος στις πρώτες του εμφανίσεις ως παράγοντας της ΑΕΚ. Το όνομά του είχε γραφτεί για πρώτη φορά όταν τον Δεκέμβριο του 2011 παρακολούθησε δίπλα στον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Γεωργαντζόγλου, τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ στο Αργος. «Ο εφοπλιστής Κώστας Κοτσάτος. εκτελεστικός διευθυντής της Diamonds Shipping and Trading, βασικού χορηγού της φανέλας μπάσκετ της ΑΕΚ, ήταν παρών στο παιχνίδι» είχε γραφτεί τότε στον Τύπο...

Μία νέα ιστορία που ξεκινάει με πολλά νέα πρόσωπα όπως το δικό του ή αυτό του Δημήτρη Λαζόπουλου που επίσης προέκυψε ξαφνικά για το τμήμα χάντμπολ της Ενωσης που αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό πλήρως ανταγωνιστικό του «δικέφαλου» μαζί με το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο αυτό το πρότζεκτ ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος είναι ο πρώτος που μπαίνει μπροστά, αφού μέχρι στιγμής η μοναδική δημόσια έκφραση του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν η χθεσινή του παρουσία στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ως απλού ψηφοφόρου και χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Κοτσάτος, βεβαίως, δεν φοβάται ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει πίσω του και θα καταλάβει ότι έχει μείνει μόνος του χωρίς την έμπρακτη στήριξη του Μελισσανίδη. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ωρα των Σπορ» χαρακτήρισε ως μία από τις πιο ξεχωριστές και ευχάριστες στιγμές της ζωής του την τελευταία συνάντηση που είχε με τον «τίγρη».

Ο λόγος απλός... «Είδα πώς ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος που έχει φτάσει πολύ ψηλά μοιράζεται μαζί μας τις ίδιες σκέψεις και την ίδια αγάπη για αυτή την ομάδα. Μας έδειξε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο»...

Πηγή: Goal