Αγαθό που μπορούν να το πωλούν ιδιώτες, αλλά πρωτίστως υποχρεούνται να το παρέχουν τα κράτη στους πολίτες τους.

Εξ ου και η βασική διαφορά των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών ανά την Ευρώπη από τους ιδιωτικούς. Οι τελευταίοι λειτουργούν -λογικότατα- με βάση το κέρδος, ενώ η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να κινείται σ΄ όλο το εύρος και την ποικιλία των προγραμμάτων (πολιτικών, οικονομικών, αθλητικών, πολιτιστικών κ.λπ.) που πιθανά να ενδιαφέρουν τους πολίτες, τους οποίους υπηρετεί κι απ' όπου χρηματοδοτείται- κι ας μην είναι «κερδοφόρα»

Αν εξετάσουμε μόνο μια από τις δεκάδες πτυχές, από την αθλητική του σκοπιά, το απαράδεκτο της διακοπής των προγραμμάτων της ΕΡΤ, εύκολα θα καταλήξουμε στις ανυπολόγιστες συνέπειες και σ' αυτό το επίπεδο από τον ξαφνικό της θάνατο. Χωρίς την ΕΡΤ κανένα μη «εμπορικό» άθλημα δεν θα έβρισκε ποτέ τηλεοπτική στέγη.

Οι εθνικές μας ομάδες (αν υποθέσουμε ότι «πουλάνε») θα «κλειδώνονταν» στα συνδρομητικά. Η ελεύθερη πρόσβαση στα «μείζονος σημασίας» για την κοινωνία αθλητικά γεγονότα θα ήταν αδύνατη. Γι' αυτό, άλλωστε, προβλέφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο τέλος της δεκαετίας του '90 η «εθνική λίστα» που υπαγορεύει την υποχρεωτική ελεύθερη προβολή γεγονότων όπως το Μουντιάλ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες κ.ά

Υπάρχουν πολλοί που ?ορθά- διαφωνούσαν και διαφωνούν στον τρόπο, στα πρόσωπα και στη διαχείριση των πόρων, με τον οποίον η ΕΡΤ των τεσσάρων καναλιών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ World), των περισσοτέρων ραδιοφώνων και των περιφερειακών σταθμών, επιτελούσε τον σκοπό της δεκαετίες τώρα.

Αυτές οι διαφωνίες, ωστόσο, και η αδήριτη ανάγκη για βελτίωση δεν δικαιολογούν επ' ουδενί τη μέσα σε έξι ώρες παντελή εξαφάνιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα. Αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό το εθνικό έγκλημα. Πόσω δε από εκείνους, δηλαδή την εκάστοτε εξουσία, που είναι απολύτως υπεύθυνοι για τα μύρια όσα της καταλόγισαν στον επικήδειό της χθες το απόγευμα.

Πηγή: Goal