Στην περίπτωση αυτή, η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση σε αγώνες μπαράζ που θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου, για τους οποίους θα υπάρξει διαχωρισμός των ομάδων σε δύο γκρουπ, ισχυρών και αδυνάτων, με την Ελλάδα να είναι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα -και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτό να μην αλλάζει- στους ισχυρούς.

Η κλήρωση των μπαράζ θα διενεργηθεί στις 21 Οκτωβρίου στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι των εννέα ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης, με την Εθνική μας να είναι σχεδόν σίγουρα σε αυτούς αλλά και στους ισχυρούς σύμφωνα με τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, εφόσον, βέβαια, δεν «αυτοκτονήσει» στα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν με Λίχτενσταϊν εκτός στις 6 Σεπτεμβρίου, με Λετονία εντός στις 10 Σεπτεμβρίου, με Σλοβακία εντός στις 11 Οκτωβρίου και Λίχτενσταϊν εντός στις 15 Οκτωβρίου.

Η βαθμολογία για τους «καλύτερους» δεύτερους προκύπτει αν υπολογίσουμε μόνο τα παιχνίδια με τις ομάδες που τερμάτισαν έως την πέμπτη θέση, αφαιρώντας τα αποτελέσματα με την έκτη ομάδα του κάθε ομίλου για αυτούς που έχουν έξι ομάδες, διότι στον όμιλο των πέντε μετράνε κανονικά όλα τα αποτελέσματα. Ετσι, η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στον σχετικό πίνακα με τις εννέα δεύτερες ομάδες και δεν αναμένεται να πέσει και πολύ -αν πέσει-, διότι είναι πρώτη χωρίς να έχει παίξει με τον τελευταίο του ομίλου μας που είναι το Λίχτενσταϊν.

Τα γκρουπ ισχυρών και αδυνάτων θα προκύψουν από τη βαθμολογία των ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA (FIFA Ranking) όπως αυτή θα διαμορφωθεί στις 17 Οκτωβρίου. Από τις έως τώρα δεύτερες, η Ελλάδα αναμένεται να είναι στους ισχυρούς μαζί με τις Κροατία, Γαλλία και Ρωσία και στους αδύνατους αναμένεται να είναι οι Ουγγαρία, Αλβανία, Βουλγαρία και Αυστρία.

Εάν, βεβαίως, η Αγγλία που αυτή τη στιγμή είναι εκτός μπαράζ, γιατί είναι 9η στη σχετική βαθμολογία, παίξει σε αυτά, τότε σύμφωνα με τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη θα μπει στους ισχυρούς αντί της Γαλλίας, αν και η Αγγλία δεν αποκλείεται να τερματίσει τελικά στην πρώτη θέση του ομίλου της και να αφήσει δεύτερο το Μαυροβούνιο το οποίο θα τοποθετηθεί στους αδύνατους.

Πηγή: Goal