Facebook Pixel Ο ρόλος-κλειδί για Φιλαδέλφεια!
| 2013-06-18 09:48:00

Ο ρόλος-κλειδί για Φιλαδέλφεια!

Ο ρόλος-κλειδί για Φιλαδέλφεια!

Ποιος είναι ο στενός συνεργάτης του Τζίνο Τζαβανέλα με τη βαθιά γνώση των ελληνικών δεδομένων, που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ.

το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τη σχεδίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι η ομάδα που οραματίστηκε το Juventus Stadium. Κατά την επίσκεψή του στο «στολίδι» της Γιουβέντους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έμεινε εντυπωσιασμένος από την φιλοσοφία με την οποία προσέγγισαν αυτή την εντυπωσιακή κατασκευή οι ιταλοί αρχιτέκτονες που ανέλαβαν το έργο. Μάλιστα, ο Τίγρης έχει κάνει αρκετές επαφές με τον επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης του Juventus Stadium Τζίνο Τζαβανέλα, αναλύοντάς του θα «θέλω» του για το νέο σπίτι της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Aegean έχει κάνει συζητήσεις και με έναν στενό συνεργάτη του ιταλού αρχιτέκτονα, ο οποίος αναμένεται να έχει ρόλο-κλειδί στη σχεδίαση του γηπέδου της ΑΕΚ. Και αυτό διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνδυάζει τις ευρωπαϊκές -σύγχρονες- ιδέες για την κατασκευή σταδίων, με τη βαθιά γνώση των δεδομένων και των απαιτήσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι. Ο 68χρονος αρχιτέκτονας έχει συνεργαστεί σε αρκετά σημαντικά έργα με τον Τζαβανέλα, εκ των οποίων τρία αφορούσαν αθλητικά στάδια: Το Ντελε Άλπι, το γήπεδο Μάρκο Πόλο στη Βενετία και το νέο γήπεδο της Γιουβέντους. Παράλληλα, έχει προσφέρει την τεχνογνωσία του για τα σχέδια τεσσάρων αθλητικών έργων στην Ελλάδα: Του ΣΕΦ, του Καραϊσκάκη, του νέου γηπέδου της Λάρισας και του κλειστού αθλητικού κέντρου της Θέρμης.

Συνεπώς, ο Μαγιοβιέτσκι, πέραν της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει στην κατασκευή υπερσύχρονων σταδίων (έχει σχεδιάσει πολλές ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις εντός και εκτός Ευρώπης, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, το γήπεδο της Μπράγκα, το στάδιο Ohita στην Ιαπωνία κ.α.), είναι εξοικειωμένος με το καθεστώς στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: νομοθεσία, πολεοδομικές συνθήκες, ζητήματα προσβασιμότητας... Και η συγκεκριμένη εμπειρία του κρίνεται σημαντική για το πρότζεκτ που έχει στα σκαριά η ΑΕΚ. Γεγονός που όλα δείχνουν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή του Μελισσανίδη για το τιμ που θα αναλάβει να σχεδιάσει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα πρότζεκτ που δεδομένα παρουσιάζει τις γνωστές... ελληνικές ιδιοτροπίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της κατασκευής του νέου σπιτιού της ΑΕΚ, σε περίπτωση που τελικά ο Τίγρης αποφασίσει οριστικά να προχωρήσει την... ιταλική λύση για το γήπεδο της Ένωσης. Κάτι που τη δεδομένη στιγμή συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags