Facebook Pixel Καλύτερα να σου βγει το μάτι
| 2013-06-20 10:30:00

Καλύτερα να σου βγει το μάτι

Καλύτερα να σου βγει το μάτι

Tο περάσαμε λίγο στα ψιλά, αλλά ήταν για μένα μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας... Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Μιλάω για την προτροπή των Δανών στον Σίμον Πόουλσεν (και μέσω αυτού σε πολλούς ακόμα παίκτες) να μη δεχτούν προτάσεις των ελληνικών συλλόγων φέτος το καλοκαίρι. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν περιορίζονταν σε παραινέσεις, αλλά ανέφεραν και αρκετά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί εδώ (όπως του παίκτη του Πανιωνίου Ρίσγκαρντ) και δεν έχουν πληρωθεί, διεκδικώντας ακόμα τα χρήματά τους. Αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα θα πληθύνουν και όταν αρκετοί παλιοί παίκτες (και προπονητές) της ΑΕΚ διαπιστώσουν ότι τα έχασαν όλα μετά τη μετατροπή της «Ενωσης» από ΠΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο, και φυσικά όταν καταλάβουν διάφοροι πρώην παίκτες και προπονητές του Αρη τι μπορεί να πάθουν μετά την είσοδο της ομάδας στις διατάξεις του άρθρου 99.

Προφανώς δεν φταίει σε τίποτα στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ και μακάρι οι άνθρωποι του να εξηγήσουν στον ποδοσφαιριστή ότι δεν κινδυνεύει να τρέχει στις επιτροπές της FIFA διεκδικώντας δεδουλευμένα, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Όμως οι ξένοι έχουν συχνά το ίδιο κακό ελάττωμα που έχουμε κι εμείς: γενικεύουν. Κι όπως για μας όλοι οι Γερμανοί είναι Ναζί και Μερκελιστές και τοκογλύφοι, έτσι και για αυτούς όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι τρώνε τα λεφτά των παικτών και είναι άθλιοι εργοδότες. Το να σου βγει το όνομα είναι ως γνωστόν χειρότερο από το να σου βγει το μάτι.

Τα δημοσιεύματα αυτά ήταν πάντως χρήσιμα και για να γίνει κατανοητό το είδος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και φέτος το καλοκαίρι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός κ.λπ. Αν αυτά τα πράγματα φτάνουν να γράφονται στις εφημερίδες και μάλιστα με τη μορφή προειδοποιήσεων («προσέξτε…») που θυμίζουν τις παλιές ταξιδιωτικές οδηγίες των Αμερικανών, σκεφτείτε τι λέγεται για την Ελλάδα από ατζέντηδες (που κλαίνε τα λεφτά τους…) ή παράγοντες ομάδων που ακόμα περιμένουν τα συμφωνηθέντα. Και φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει να πειστεί ένας ποδοσφαιριστής της προκοπής να 'ρθει εδώ, αν μας προκύψει καλοκαιριάτικα πάλι κάνα προεκλογικό σκηνικό, στην ημερήσια διάταξη του οποίου θα είναι πάλι η έξοδος από το ευρώ, η φυγή από την κακή ευρωπαϊκή κοινότητα, η μη τήρηση των διεθνών συμφωνιών στο όνομα του «έτσι γουστάρω» και άλλα τέτοια ωραία.

Έγραψα πόσο πιο δύσκολο είναι να πείσεις: λάθος. Το σωστό είναι να γράψω πόσο πιο πολύ μπορεί να σου κοστίσει το να πείσεις κάποιον καλό παίκτη να 'ρθει εδώ. Γιατί ο Πόουλσεν π.χ. μπορεί να πει το ναι στον ΠΑΟΚ. Αλλά ζητώντας τα χρήματα μπροστά όπως πέρυσι ο Μασάντο από τον Ολυμπιακό ή απαιτώντας γύρω στο 20% παραπάνω από τη δεύτερη καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του, όπως ο Βερδού φέτος…

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags