Ο ηγέτης της ΑΕΚ επιθυμεί να συνδέσει μια για πάντα και στους αιώνες των αιώνων την ΑΕΚ με τις ιστορικές μνήμες της περιόδου 1922 -1925 και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να μην είναι απλά ένας χώρος πραγματοποίησης ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά ένας χώρος όπου θα κυριαρχεί η ιστορική μνήμη και η σύνδεση της ΑΕΚ με την Μήτρα της. Τις χαμένες πατρίδες της Ανατολής, του Πόντου, της Μικράς Ασίας και βέβαια της Πόλης των Πόλεων που την είπαν Πόλη επειδή είναι η πιο όμορφη Πόλη του κόσμου και βέβαια γέννησε την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Χωρίς υπερβολή ο Μελισσανίδης είναι πολύ πιο αγχωμένος και ασχολείται πλέον πολύ περισσότερο με το μουσείο της προσφυγιάς, αλλά και το μουσείο του συλλόγου που επίσης θα στεγάζεται στο γήπεδο, παρά με το ίδιο το έργο του γηπέδου που θεωρεί πως πλέον έχει πάρει τον δρόμο του. Το παγκόσμιο μουσείο της προσφυγιάς θα είναι ένα πραγματικό ΣΟΚ και θα μεταφέρει με τον τρόπο που θα φτιαχτεί και θα είναι δομημένο όλους εμάς που δεν έχουμε ζήσει τις αλύτρωτες πατρίδες στην εποχή αλλά και τον τρόπο ζωής των προγόνων μας και πρώτων οπαδών της αγαπημένης μας ομάδας.

Μάλιστα εκτός από τα αντικείμενα που υπάρχουν ήδη θα γίνει κάλεσμα προς όλους τους πρόσφυγες Ενωσίτες και όχι μόνο για προσφορά αντικειμένων από τις χαμένες πατρίδες τα οποία θα εγκρίνονται από αρχαιολόγους και εμπειρογνώμονες και θα αποτελούν εκθέματα του μουσείου αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη ιστορική αξία. Το μουσείο φυσικά θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα και θα αποτελεί πόλο έλξης και θα δίνει ζωή στο γήπεδο και τις μέρες που δεν θα αγωνίζεται η ΑΕΚ. Επίσης επειδή σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν απόγονοι προσφύγων αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορική μνήμη το μουσείο θα λέιτουργεί και στο ίντερνετ και θα υπάρχει βίρτουαλ ξενάγηση στους χώρους του.

Πηγή: aek365.com