«Γεια σας (σ.σ στα ελληνικά). Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή την στιγμή. Πλέον έχω πανηγύρισε άνοδο και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Ηταν 11 μήνες σκληρής δουλειάς. Η Σεγούντα Ντιβισιόν είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία».

Για το μυστικό της επιτυχίας είπε: «Είχαμε πολλούς καλούς παίκτες και πίστη στον στόχο μας ακόμα και όταν ήμασταν στην 6η θέση και εκτός πλέι οφ. Τελικά τα κααφέραμε».

Για το γεγονός πως η Αλμερία έχασε τον πρώτο της σκόρερ, Τσάρλες που μεταγράφηκε στην Θέλτα: «Θα δούμε… Τον ήξερα πολλά χρόνια. Πιστεύω πως δεν θα επηρεάσει αν και είναι δικό μου παιδί».

Για το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα: «Για μένα ήταν πολύ καλή εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους όπως τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Στον Βόλο, η ομάδα είχε ένα πολύ καλό σύνολο. Περάσαμε δύο γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά έγινε ότι έγινε. Και στην Κέρκυρα έμεινα επίσης ικανοποιημένος. Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της παραμονής αν και εγώ αποχωρήσει στις τελευταίες αγωνιστικές λόγω μιας διαφοράς με την διοίκηση. Κρατάω τις καλύτερες εμπειρίες».

Για το αν είναι πιο εύκολο να εργαστεί σε μια μικρομεσαία ομάδα της Ελλάδος ή της Ισπανίας: «Δεν ξέρω. Υπάρχουν και στις δύο περιπτώσεις δυσκολίες. Ηταν δύσκολη η άνοδος με την Αλμερία. Ανάλογα με τις συνθήκες που συναντάς σε κάθε ομάδα. Πιστεύω πως αν δεν είχαν συμβεί τότε όλα αυτά στον Ολυμπιακό Βόλου (σ.σ με τον υποβιβασμό), θα είχαμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο».

Για τον Βερδού: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και φοβερός πασαδόρος. Θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό».