Την ώρα που η κυβέρνηση σε ένα χρόνο έχει υπογράψει ήδη 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας…

Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αποφασίζουν να θεωρήσουν τους καταθέτες των τραπεζών ως «επενδυτές» και ετοιμάζονται να «νομιμοποιήσουν» το κούρεμα των καταθέσεων, αλά Κύπρος…

Αυτή την ώρα, λοιπόν, που καταρρέουν όλα όσα είχαμε μάθει ότι χαρακτηρίζονται ως «αξίες», η ΕΠΟ ετοιμάζεται να περάσει στον ΚΑΠ ποινή αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις παραγόντων τους.

Και δεν λέω ότι υπάρχει εντελώς λάθος στη σκέψη, αλλά επειδή στην αθλητική δικαιοσύνη σήμερα δεν υφίσταται ένας Χατζάκης, ένας Γεωργίλης ή ένας Κωστάκος, όπως στο παρελθόν, ουδείς έχει εμπιστοσύνη σε εκείνους που θα παίρνουν τις αποφάσεις για τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και θα αφαιρούν τους βαθμούς.

Οι αγώνες των ομάδων πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και οι ως τώρα ποινές για τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετές. Αλλά και αυτές δεν επιβάλλονται σωστά.

Πως λοιπόν, μπορεί να εμπιστευτεί ο οποιοσδήποτε παράγοντας, προπονητής, ποδοσφαιριστής ή μέλος μιας ομάδας ότι η όποια δήλωσή του σε μια στιγμή πίεσης ή ακόμα και έκρηξης, θα αποδοθεί αντικειμενικά από τον κριτή του;

Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη τα μέλη των ομάδων, πέστε μου πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους οπαδούς ότι οι ομάδες τους αξίζει να χάνουν βαθμούς επειδή κάποιοι τα… έχωσαν σε ένα διαιτητή που καταλόγισε ένα πέναλτι έξω από την περιοχή;

Η λογική της ΕΠΟ απέχει από την πραγματικότητα και εκεί στην ομοσπονδία οφείλουν να δουν σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα.

Στόχος πρέπει να είναι η διαρκής βελτίωση των κανόνων του παιχνιδιού και όχι η απόπειρα φίμωσης των πρωταγωνιστών.

Διότι έτσι όπως το πάει η ΕΠΟ θα μπορεί όποιος παράγοντας επιθυμεί να κατευθύνει τον πίνακα της βαθμολογίας ανάλογα με τις «επιθυμίες» ή τις «φιλίες» του.

Κερδίζει λοιπόν, η ομάδα Α την ομάδα Β και ένας παράγοντας των νικητών βγαίνει και δηλώνει: «Δεν αξίζαμε τη νίκη, η ομάδα Β ήταν καλύτερη, αλλά εμείς είχαμε την εύνοια του διαιτητή που ορίστηκε από την ΚΕΔ για να ισοφαρίσει τη «σφαγή» που μας έκανε στο προηγούμενο ματς με την ομάδα Γ».

Έτσι μια ομάδα που κέρδισε ένα παιχνίδι, αλλά οι βαθμοί της… περισσεύουν, εμφανίζεται να είναι και πολύ… large και προκαλεί την τύχη της για να της αφαιρεθούν βαθμοί και να την προλάβει στη βαθμολογία μία άλλη ομάδα!

Αυτό θα πει ποδόσφαιρο: Και τιμωρία για δυσμενείς κρίσεις και fair play ταυτόχρονα, για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πηγή: pamesports.gr