Facebook Pixel Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά
Life
| 2013-06-30 19:54:00

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά

Ο Κ. Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας σήμερα την 26η μέρα. Γράφει η Έλενα Φάκου...

Mε ρώτησαν αν είμαι αναρχική. Απάντησα πως πάνω απ'ολα είμαι δίκαιη. Ο πολιτικός κρατούμενος Κ. Σακκάς βρίσκεται πλέον παράνομα προφυλακισμένος και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας ότι πιο αυτονόητο. Δικαιοσύνη. Είναι χιλιάδες οι υποστηρικτές του, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την αποφυλάκισή του. Δεν κρίνουμε το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, αλλά την πλέον καταχρηστική φυλάκισή του και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι ο Σακκάς.Αυριο;

Τον βλέπετε; είναι Αναρχικός και είστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι αν πάθει κάτι. Όλη η αποχαυνωμένη και γεμάτη δουλοπρέπεια ελληνική κοινωνία. Εκείνος παραμένει αξιοπρεπής και δυνατός με την δύναμη ψυχής που δεν έχετε εσείς.
Aστυνομία Δικαστές Πολιτικοί
δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι!!

Απορρίφθηκε το αίτημά του από το Συμβούλιο Εφετών για τον Κ. Σακκά.

Με μια ακόμη προκλητική απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του Μ. Δαλιάνη- ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου (μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση), αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις).

Ο Κ. Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας σήμερα την 26η μέρα.

Πρόκειται για μια από τις πιο άδικες περιπτώσεις καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων από την χούντα. Ας γίνει αυτός ο άνθρωπος το σύμβολο όλων εκείνων που θέλουν να πέσει ο Ναζισμός.

Η άποψη του κ. Παναγιώτη Χατζηστεφάνου σχετικά με την καταπάτηση της νομοθεσίας σχετικά με την περίπτωση του Σακκά :

"Η υπόθεση του Κώστα Σακκά έρχεται να μας υπενθυμίσει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ότι η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά ενώ κλείνει το μάτι και αφήνει ελεύθερους μαχαιροβγάλτες και λαμόγια πάσης φύσης, ποινικοποιεί και διώκει, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και χωρίς καμία απόδειξη που προκύπτει από δικαστική διαδικασία, ανθρώπους που τυχαίνει να ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο. Χωρίς ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης, με αυθαίρετες και κατ'εντολήν αποφάσεις του ΣτΕ, κράτος δικαίου, και άρα δημοκρατία, δεν υφίσταται."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags