Facebook Pixel Η ποδαρίλα του Ντ΄ Αντόνι
| 2013-07-06 23:57:00

Η ποδαρίλα του Ντ΄ Αντόνι

Η ποδαρίλα του Ντ΄ Αντόνι

Mέσα στην πρεμούρα της, να παρουσιάσει την ευρωπαϊκή βερσιόν του ΝΒΑ, η Ευρωλίγκα ξέχασε κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες στην τελετή της κλήρωσης. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Αμέλησε, για παράδειγμα, να στείλει έγκαιρα την τηλεοπτική εικόνα στα κανάλια που είχαν εξασφαλίσει τα δικαιώματα. Μπέρδεψε και τις ημερομηνίες του φάιναλ φορ, με αποτέλεσμα να διαφημίζει πακέτα εισιτηρίων «για τους ημιτελικούς της Πέμπτης 18 Μαΐου», λες και έγιναν ποτέ ημιτελικοί Πέμπτη.

Δεν βαριέσαι, έχουμε μάθει πια να μην πολυπαίρνουμε στα σοβαρά τους φωστήρες της Βαρκελώνης. Και μόνο ο ισχυρισμός ότι το φάιναλ φορ του Λονδίνου ήταν τρανταχτή επιτυχία (χωρίς τηλεοπτική κάλυψη στη διοργανώτρια χώρα, με απούλητα εισιτήρια, με ανύπαρκτη διαφήμιση κ.ο.κ.), αρκεί για να προκαλέσει επιφωνήματα θυμηδίας. Αφού ήταν τόσο πετυχημένη η διοργάνωση, γιατί δεν κάνουν και το επόμενο στην Αγγλία, όπως είχαν υποσχεθεί;

Το Μιλάνο, αν μη τι άλλο, σκαμπάζει από μπάσκετ. Το «Φόρουμ» μπορεί να είναι ανακαινισμένο και ελαφρώς αποστειρωμένο, αλλά μυρίζει ακόμα και σήμερα τον ιδρώτα του Μπομπ Μάκαντου, την ποδαρίλα του Ντ'Αντόνι. Ο «πέτρινος» Ντίνο Μενεγκίν θα είναι ο οικοδεσπότης του φάιναλ φορ του 2014, αυτός που θα στρώσει το κόκκινο ή πράσινο χαλί για να περάσουν -αν συνεχιστεί το σερί- οι Ελληνες.

Χαλί Αρμάνι, παρακαλώ.
Εάν μάλιστα βελτιωθούν στο μάθημα της... Χημείας οι Ιταλοί, μπορεί να βάλουν και δική τους ομάδα στην τετράδα, τη Σιένα ή και την ίδια την Ολίμπια Μιλάνο. Τότε θα έχουμε γλέντια. Οσο κι αν είναι ερωτευμένη με το ποδόσφαιρο η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, έχει στην καρδιά της και μία ξεχωριστή θέση για την πορτοκαλί μπάλα. Αρκεί να μη συμπέσει το φάιναλ φορ με το «ντέρμπι της Μαντονίνα»...

Η κλήρωση είναι βολική για τον Ολυμπιακό και λιγότερο ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό είναι ότι απέφυγαν την πεινασμένη «αρκούδα» του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας (ΤΣΣΚΑ) και τη φιλόδοξη Ιταλίδα του πέμπτου (Αρμάνι). Με τη Φενερμπαχτσέ ήταν ούτως ή άλλως αδύνατο να συγκρουστούν τόσο νωρίς, λόγω των περιορισμών της κλήρωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει στον όμιλό του ισχυρότερο δεύτερο (Μακάμπι έναντι Σιένα) και ισχυρότερο τρίτο (Λαμποράλ έναντι Μάλαγα), εξίσου εύρωστο και επικίνδυνο τέταρτο (Λοκομοτίβ Κούμπαν έναντι Γαλατασαράι) και έναν πέμπτο που θα περιμένει με μαχαίρι στα δόντια (Ερυθρός Αστέρας). Επίσης, κινδυνεύει να βρει και άλλο ύπουλο εμπόδιο στον δρόμο του, αφού η οκτάδα των προκριματικών έχει ομάδες υπολογίσιμες, όπως η Μπάνβιτ, η Βαρέζε και η Χίμκι. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κινδυνεύσει από τις πρωτόπειρες Ζιέλονα Γκόρα και Μπάγερν.

Το γράφω και δεν το πιστεύω: Μπάγερν Μονάχου στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ! Η επίσκεψη του πρωταθλητή Ευρώπης του μπάσκετ στο λημέρι της παντοδύναμης ευρωπρωταθλήτριας του ποδοσφαίρου θα είναι το μεγάλο γεγονός του φθινοπώρου. Οι Γερμανοί θα δουν το σκήπτρο των Ελλήνων και θα βάλουν τα γέλια. Το μαγαζάκι του Μπερτομέου είναι μπακάλικο μπροστά στο κατάφωτο σαλόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΗΓΗ: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags