Facebook Pixel Κέρδος 2 εκατ. ευρώ από Σο - Πίντο
| 2013-07-09 10:07:00

Κέρδος 2 εκατ. ευρώ από Σο - Πίντο

Κέρδος 2 εκατ. ευρώ από Σο - Πίντο

Η αποδέσμευση των παικτών που βρίσκονται εκτός πλάνων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά καταπώς φαίνεται το... νερό μπήκε πλέον στ' αυλάκι και από κάποιους εξ αυτών, όπως οι Χαμπίμπ Σο και Αντρέ Πίντο, οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να βάλουν και χρήματα στο ταμείο τους!

Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο ομάδες για τις πωλήσεις και των δύο ποδοσφαιριστών και, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει συνολικό κέρδος που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 2 εκατ. ευρώ!

Για τον Σο υπάρχει επίσημη πρόταση από αραβική ομάδα, η οποία αγγίζει τις 550.000 ευρώ. Απ' αυτά τα χρήματα οι «πράσινοι» θα δώσουν 60.000 ευρώ στον Σενεγαλέζο που αφορούν την τελευταία δόση των οφειλομένων της φετινής περιόδου κι άλλες 120.000 ευρώ που οφείλονται στον μάνατζέρ του. Αρα, στο ταμείο της ομάδας θα μείνουν περίπου 375.000.

Αν συνυπολογίσει κανείς την Εφορία των χρημάτων που οφείλονται αλλά και τα χρήματα του επόμενου χρόνου του συμβολαίου του Σο (481.000 ευρώ με την Εφορία), το συνολικό κέρδος των «πράσινων» μόνο από τον 27χρονο μέσο φτάνει περίπου στο 1,2 εκατ. ευρώ. Ο δε Σο έχει ήδη συμφωνήσει και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων 48 ωρών να μεταβεί στην αραβική χώρα για να κλείσει τη μεταγραφή.

Πρόταση όπως αναφέραμε υπάρχει και για τον Αντρέ Πίντο (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη) και, εάν προχωρήσει η πώληση, ο Παναθηναϊκός θα καρπωθεί ακόμη ένα σημαντικό ποσό (περίπου 400.000 ευρώ κας), γλιτώνοντας παράλληλα και το συμβόλαιο του Πορτογάλου (άλλες 400.000 ευρώ με την Εφορία).

Σε ό,τι αφορά τώρα τους Βιτόλο και Τοτσέ, οι «πράσινοι» περιμένουν να βρουν ομάδες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ακριβώς επειδή έχουν πανάκριβα συμβόλαια θα χρειαστεί να βγάλουν από το ταμείο τους ένα ποσό για να καλύψουν τις προτάσεις που θα βρουν, προκειμένου να αποδεσμευτούν. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βελάσκες, η πλευρά του Βενεζουελάνου στόπερ έχει ήδη βρει ομάδα (πιθανότατα στην Τουρκία) και θα αποχαιρετήσει κι αυτός λίαν συντόμως.

Βρέθηκε κοντά σε Σέσαρ

Εναν αμυντικό με μεγάλη πείρα, ισχυρή προσωπικότητα και παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο «κυνήγησε» προ ημερών ο Παναθηναϊκός, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτάσει στο deal. Ο λόγος για τον αρχηγό της εθνικής Σλοβενίας, Μπόστνιαν Σέσαρ, ο οποίος παρά το έντονο πρέσινγκ που του ασκήθηκε, επέλεξε τελικά να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Κιέβο. Με την πλευρά του 31χρονου στόπερ, με θητεία σε Μαρσέιγ, Γουέστ Μπρόμγουιτς και Γκρενόμπλ (έμενε ελεύθερος από την ιταλική ομάδα), είχε μιλήσει το προηγούμενο διάστημα ο Νίκος Νταμπίζας, όμως παρά τις προχωρημένες συζητήσεις ο Σέσαρ επέλεξε να μείνει στην Κιέβο, ανανεώνοντας προ διημέρου το συμβόλαιό του για άλλα 2 χρόνια. Και πλέον οι «πράσινοι» στρέφονται σε άλλες επιλογές, με τον Νταμπίζα να εστιάζει την προσοχή του σε μία καλή περίπτωση αμυντικού που παίζει στην Αγγλία.

Ακόμη και καταγγελία

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν και από την πλευρά του Κουίνσι να κινητοποιηθεί για να βρει ομάδα και να αποχωρήσει. Εάν, εντούτοις, δεν... ψαχτεί σοβαρά και θελήσει να κάνει... παιχνίδια, οι «πράσινοι» σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μονομερή καταγγελία της σύμβασής τους, αφού ο Γκανέζος έχει δώσει τρομερές αφορμές με την αντιεπαγγελματική στάση του όλο αυτό το διάστημα.

Πολύ «ζεστά» για Σισοκό

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί ανοικτή γραμμή με την πλευρά του Ιμπραήμ Σισοκό το όνομα του οποίου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τον δεξιό ακραίο επιθετικό, που θα κληθεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στο ρόστερ με την πώληση του Μαυρία. Το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού» έχει δώσει το «ΟΚ», ο Παναθηναϊκός έχει αποσαφηνίσει στον Ιβοριανό μέχρι πού μπορεί να φτάσει οικονομικά και το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στο «τριφύλλι» από τη στιγμή που δεν βρήκε άλλες προτάσεις και πλέον είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού το πότε θα... φορτσάρει για να τον αποκτήσει. Σε ό,τι αφορά τη Βόλφσμπουργκ, οι Γερμανοί εμφανίζονται πλέον πιο... διαλλακτικοί για την πώλησή του, αφού δεν βρήκαν άλλες προτάσεις και εάν οι απαιτήσεις τους είναι χαμηλές (και κυμανθούν σε λογική συνιδιοκτησίας ή ποσοστού μεταπώλησης και μπόνους), θα αυξηθούν οι πιθανότητες για τη μεγάλη... ανατροπή.

Κίνηση που δεν προχώρησε

Ενα... βήμα από τη μεταγραφή του στην Μπέτις βρέθηκε προ ημερών ο Ορέστης Καρνέζης, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε τελικά με ευθύνη της ισπανικής ομάδας. Οι «πράσινοι» της Σεβίλλης αναζητούσαν εδώ και καιρό έναν έμπειρο γκολκίπερ για να του δώσουν φανέλα βασικού και γι' αυτό χτύπησαν την... πόρτα του Παναθηναϊκού, προσφέροντας περίπου 600.000 ευρώ, συν κάποια πρόσθετα μπόνους. Ποσό που φαντάζει μικρό για την αξία του Καρνέζη (μιλάμε για τον βασικό γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδος), όμως στο «τριφύλλι» είχαν διάθεση να κάνουν αποδεκτή την πρόταση, καθώς δεν ήθελαν να του κλείσουν την... πόρτα της μεταγραφής του στο εξωτερικό.

Οι Ισπανοί, ωστόσο, που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης όταν επισημοποίησαν την πρότασή τους στον Παναθηναϊκό ζήτησαν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μέσα σε δύο μέρες. Κάτι που ήταν... αδύνατον να γίνει λόγω των εγγράφων που θα έπρεπε να ετοιμαστούν σε Ισπανία και Ελλάδα κι έτσι η μεταγραφή... ακυρώθηκε, με τον 28χρονο γκολκίπερ να παραμένει στο «τριφύλλι». Αντί για τον «Ορε» η Μπέτις απέκτησε την Κυριακή τον Αργεντινό Γκιγέρμο Σάρα της Ατλέτικο Ραφαέλα αντί 800.000 ευρώ.

Ποσοστό και μπόνους για Καστίλιον

Εξαιρετικά κρίσιμο προμηνύεται το επόμενο διήμερο στην υπόθεση του Τζόφρεϊ Καστίλιον, καθώς οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ έχουν μπει πλέον στο τελικό στάδιο. Επί της ουσίας γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση ως προς το ποσοστό μεταπώλησης, με τους «πράσινους» να προτείνουν επιπρόσθετα και κάποια μπόνους συμμετοχών και γκολ, όπως είχαν κάνει και στην περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ με το Αμβούργο. Στο «τριφύλλι» υπάρχει πάντως αισιοδοξία πως έως το τέλος της εβδομάδας θα καταφέρουν να ντύσουν στα πράσινα τον Ολλανδό, κλείνοντας το πρώτο από τα πέντε μέτωπα στις μεταγραφές που απομένουν (φορ, δεξιός εξτρέμ, αριστερός μπακ, έμπειρος στόπερ, οκτάρι).

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags