Facebook Pixel Τι σχέση έχει η νέα ΕΡΤ με το ..."Ρετιρέ"; (ΦΩΤΟ)
Life
| 2013-07-10 14:06:00

Τι σχέση έχει η νέα ΕΡΤ με το ..."Ρετιρέ"; (ΦΩΤΟ)

Τι σχέση έχει η νέα ΕΡΤ με το ..."Ρετιρέ"; (ΦΩΤΟ)

Μετά από την αμφιλεγόμενη εμπνευσμένη ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει 2.700 εργαζόμενους, εμπνεύστηκε και από το σίριαλ "Ρετιρέ" του Δαλιανίδη το σήμα για την ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση)!

Η κυβέρνηση επέλεξε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, για να βγει στον ...αέρα η ΕΔΤ. Σήμα εκπέμπει από τις 8 σήμερα το πρωί η "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση", στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα "ΕΔΤ".

Στους δέκτες της ΕΡΤ εμφανίστηκε μία εικόνα σε γαλάζιο φόντο, με τρεις αποχρώσεις του μπλε και με τρεις κυματιστές γραμμές -πράσινο, μπλε πορτοκαλί και μπλε-, στην αριστερή πλευρά υπάρχει η υδρόγειος ενώ το logo που εμφανίζεται πάνω αριστερά είναι το ΕΔΤ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα.

Νομίζετε ότι υπερβάλουμε με τα περί ..."Ρετιρέ"; Για δείτε καλά και την κεντρική φωτογραφία και αυτή του νέου σήματος!

Οργισμένη η αντίδραση των εργαζομένων

Εντονα αντέδρασαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μόλις βγήκε στον αέρα το νέο σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Χαρακτηρίζουν το νέο φορέα ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ και καταγγέλλουν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ και δεν έχουν προκηρυχθεί οι συμβάσεις – προσλήψεις.

Στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων της διαδικτυακής ΕΡΤ ο τεχνικός της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης έθεσε τα εξής ερωτήματα: Αν ο νέος τίτλος έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ και αν έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση, πώς οι δύο φορείς DIGEA και ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς αδειοδότηση και βάσει ποιών συμβάσενω πληρώνονται οι εργαζόμενοι, σκηνοθέτες και τεχνικοί της νέας δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ. Μιχαλίτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας και δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις-συμβάσεις, ενώ ανέφερε με βεβαιότητα ότι η εκπομπή της ΕΔΤ γίνεται από στούντιο της Παιανίας.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags