Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία, που ξεχώρισε ο παρατηρητής (έστω και εξ αποστάσεως, μέσω του τηλεοπτικού δέκτη) στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού, με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Είδαμε λοιπόν τρεις νεοφερμένους παίκτες, με το καλημέρα, να αποδεικνύουν, ότι άμα το έχεις, μπορείς ακόμη και με τα πόδια βαριά από την προετοιμασία: ο Σαλίνο με όπλο την ταχύτητα έβγαινε πρώτος σε όλες τις φάσεις, βοηθούσε επιθετικά και μοναδικό ερωτηματικό είναι η αντίδραση του σε καλούς εξτρέμ, κάτι που θα φανεί στα σαφώς πιο δύσκολα φιλικά της συνέχειας. Ο Βάις με το καλημέρα έδειξε γιατί ξόδεψε κάποτε χρήματα η Σίτυ και θεωρήθηκε παιδί-θαύμα. Ταχύτητα, ντρίμπλα, δημιουργία, εκτέλεση, τακτική παιδεία και κάλυψη των μπακ, προσωπικότητα. Και όπως λέει και ο ίδιος, είναι ακόμη στην αρχή. Άλλωστε ουδείς αμφέβαλε για τα προσόντα του. Το ότι δεν επιβεβαίωσε ακόμη τις μεγάλες προσδοκίες, οφειλόταν σε κάποιους τραυματισμούς και κυρίως στο «νεαρόν της ηλικίας», που όσο να ναι σε παρασέρνει εκτός γηπέδου… Είναι πάντως κλάση. Ο δε Ντομίνγκεζ από το πρώτο κιόλας ματς, έδειξε ικανός να σηκώσει το βάρος στην μεσαία γραμμή. Ζήτησε μπάλλα, μοίρασε, δεν κρύφτηκε. Τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, υπήρξαν όταν χανόταν σε κάποια ματς, έχει όμως πλέον την εμπειρία για να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή και να αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα.

Να σταθούμε ακόμη στον εξαιρετικό Φουστέρ, υγιή και παίκτη-κλειδί για κάθε προπονητή (αναρωτιέμαι ποιος θα μπει στην 11άδα για να αφήσει έξω τον Ισπανό;). Τον Μήτρογλου, που με τις υπερβολές του, καλείται να αποδείξει, ότι ήρθε η ώρα να ηγηθεί της επίθεσης (περιμένοντας βέβαια και τον 2ο φορ, διότι μόνο με Διαμαντάκο δεν βγαίνει η χρονιά). Αλλά και τον Γκρέκο, με τον Ιταλό να γράφουν τα ρεπορτάζ, ότι είναι κομμένος, αλλά να δείχνει όσο χρόνο έπαιξε, ότι για εσωτερικός χαφ είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση. Και ο πιτσιρικάς ο Σιώπης μηχανάκι, δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό της έκπληξης της προετοιμασίας.

Είδαμε ακόμη καλό πάσινγκ γκέιμ, όχι κουραστικό τίκι-τάκα, σε όλο το μήκος και πίεση,όχι ξέφρενη, αλλά όταν χρειαζόταν, ώστε να κλέψει μπάλλες ο Ολυμπιακός από την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει. Περισσότερα όμως σε τακτική, ασφαλώς και χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Υπήρξαν βέβαια και κάποια πράγματα, που δεν είδαμε. Και θα τα αναφέρουμε, με την υποσημείωση πάντως, ότι είναι πάρα πολύ νωρίς. Αλλά ας κρατήσουμε σημειώσεις.

Δεν είδαμε ας πούμε καλή αμυντική λειτουργία, ιδιαίτερα όταν βγήκε η τριάδα Φέισα-Μανιάτης-Ντομίνγκεζ. Στα σέντερ-μπακ λείπει ένας Μέλμπεργκ και το εφετινό στοίχημα είναι σίγουρα, πόσο γρήγορα θα επιστρέψει ο Αβραάμ. Εκτός και αν στις μετεγγραφές υπάρξει η ανάλογη κίνηση.

Δεν είδαμε ακόμη τις «εναλλακτικές» στα πλάγια-μπακ. Πίσω δηλαδή από Σαλίνο και Χολέμπας, τους παίκτες, που θα κάνουν την ίδια δουλειά. Ο Παπάζογλου είναι κατά συνθήκη δεξί μπακ και κυρίως για ματς, που θα παίζει άμυνα, αλλά την μπάλλα μπροστά δεν μπορεί να την βγάλει. Ο Λυκογιάννης με τεράστιο βάρος από πέρυσι, που φοβάμαι ότι τον έχει λυγίσει, ο καραγκούνης όχι έτοιμος για αυτό το επίπεδο.

Δεν είδαμε τους «νέους» από το εγχώριο πρωτάθλημα: Ντε Βινσέντι και Ολαϊτάν ψαρωμένοι, θέλουν χρόνο για να βρουν πατήματα, ο Τάτος μοιάζει εγκλωβισμένος σε μια ομάδα, που δεν τον έχει (και λογικό είναι) πριμαντόνα, ώστε να περνά από τα πόδια του όλο το ματς, ο Σάμαρης εργαλείο, αλλά πέφτει στον συνωστισμό του κέντρου.

Τέλος υπάρχουν τα «ερωτηματικά» Μασάντο και Φετφατζίδης. Καλοί και ποιοτικοί παίκτες είναι, δίχως όμως να βρίσκουν ακόμη ρόλο. Ο Πορτογάλος και πάλι αγχωμένος ως εσωτερικός χαφ, ο Φέτφα με εξάρσεις στα άκρα αλλά επίσης με βαρύ φορτίο στα πόδια του να αποδείξει, ξέροντας μάλιστα ότι πιθανόν η αποχώρηση του Αμπντούν δεν θα του δώσει περισσότερο χρόνο, αφού ίσως αποκτηθεί άλλος.

Περιμένοντας πάντα την ολοκλήρωση του ρόστερ θα έχουμε την ευκαιρία για νέα αξιολόγηση και στα επόμενα ματς. Αν πάντως θέλετε να ρισκάρω μια πρόβλεψη για αυτούς, που θα κόψει ο Μίτσελ, νομίζω ότι ο συνωστισμός του κέντρου, είναι καθοριστικός (καθώς μία θέση πάει αριστίδην στον Ιμπαγάσα) και δεν αποκλείω να την πληρώσει και «όνομα», εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη πώληση.

Πηγή: pamesports.gr