Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Τσαρνάεφ είχε δημοσιευτεί από τον ίδιο στο διαδίκτυο και έχει χρησιμοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν. Ο ίδιος μοιάζει σαν ροκ σταρ με μαλλί ελαφρώς ατημέλητο σε λευκό φόντο. Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για εξώφυλλο του εν λόγω περιοδικού που συνήθως επιλέγει ροκ σταρ και διασημότητες έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων.

«Δείτε το περιοδικό, δίνει λάμψη στην τρομοκρατία» γράφει μία αναγνώστρια στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook. «Δεν πρόκειται να αγοράσω αυτό το τεύχος, ούτε και κανένα άλλο στο μέλλον» προσθέτει. Παρόμοιες αντιδράσεις είχαν κι άλλοι αναγνώστες του περιοδικού που χαρακτήρισαν το εξώφυλλο αυτό «κακόγουστο», «αηδιαστικό» και «άρρωστο».

Την ίδια ώρα στο Twitter έκανε την εμφάνισή του το hashtag #BoycottRollingStone. Το περιοδικό κάτω από την εικόνα του Τσαρνάεφ γράφει: «Ο βομβιστής. Πώς ένας δημοφιλής και πολλά υποσχόμενος μαθητής που τον απογοήτευσε η οικογένειά του, βρήκε "διέξοδο" στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και έγινε ένα τέρας».

Το περιοδικό υπεραμύνεται, πάντως, της επιλογής του λέγοντας πως πρόκειται για μια βαθιά έρευνα στο προφίλ του Τσαρνάεφ. Το συγκεκριμένο τεύχος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου.