Το ποσοστό πώλησε το ολλανδικό fund Delta Lloyd, ο συνταξιοδοτικός φορέας των Εκπαιδευτικών της Ολλανδίας, που αποχωρεί από την Ελλάδα, έχοντας ήδη δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Η πώληση έγινε στην εξαιρετικά τιμητική για τη Forthnet, τιμή του 1,10 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τη συνολική αξία του “πακέτου” του πωλητηρίου, στα 3,66 εκατ. ευρώ.

Το ολλανδικό μεταβίβασε το 25,73% της Forthnet σε άλλη εταιρεία η οποία και αγοράσε τις μετοχές σχεδόν στη διπλάσια τιμή. Η Delta Lloyd είχε δηλώσει πως δεν σκόπευε να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet έως 30 εκατ. ευρώ, κενό που πλέον καλύπτεται από την έλευση ενός νέου επενδυτή: του Πάνου Γερμανού, δημιουργώντας θετικές προοπτικές για την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης και επικοινωνίας. Η αύξηση πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Ο επιχειρηματίας δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, ενώ όπως καταμαρτυρούν άνθρωποι που τον συμβουλεύουν καιρό σχεδίαζε δυναμικό come back. Η κίνηση-ματ του Γερμανού με την απόκτηση του 25% της Forthent δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις στην εγχωρια τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Τόσο η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη, όσο και η αύξηση κατά 10-15.000 του αριθμού των συνδρομητών του triple play σε μηνιαία βάση, αλλά και η επέκταση του συμβολαίου με τη Σούπερ Λίγκα έως το 2017, αναμένεται να “βαρύνουν” και προσμετρηθούν για την αναχρηματοδότηση της Forthnet από τον τραπεζικό τομέα.