Το μήνυμα χθες για τον Ολυμπιακό και όλους εκείνους που ασχολούνται με τα εν οίκω της ομάδας ήταν ξεκάθαρο: Χωρίς αμυντικό χαφ δεν έκανε κανείς τίποτα. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας τους, απέναντι σε μια σοβαρή και όχι κάποια εξαιρετική ομάδα, ήταν (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) για κλάματα.

Ο Μίτσελ έχοντας παρατάξει στο ξεκίνημα μια 11άδα που δεν χαρακτηριζόταν «αδιάφορη», αφού οι Σαλίνο, Μανωλάς και Χολέμπας στην άμυνα προορίζονται για βασικοί, ο Φέισα και ο Μανιάτης ήταν επίσης βασικοί πέρυσι, ενώ ενδεκαδάτοι θεωρούνται και οι Τσόρι, Μήτρογλου και Φουστέρ, είδε τον Ολυμπιακό να παραπαίει.

Μπορεί η κούραση ή η βροχή να αποτελούν πολύ εύπεπτες δικαιολογίες (βέβαια και οι «κακοί» της Φράιμπουργκ επίσης κουρασμένοι και βρεγμένοι ήταν), αλλά τα τρία πρώτα γκολ που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα «τρώει» ούτε ομάδα της ΕΠΣΑ.

Τρεις γραμμές ασύνδετες, κανένας παίκτης να πάρει πρωτοβουλία και ένας Ολυμπιακός που έδειξε στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά να μην μπορεί να σταθεί πουθενά. Και είναι λογικό από τη στιγμή που ο Μίτσελ προτίμησε το 4-3-3, έχοντας όμως στη μεσαία του γραμμή τρεις ανασταλτικούς και κανέναν δημιουργικό παίκτη. Ετσι η μπάλα στους Φουστέρ, Τσόρι και πολύ περισσότερο στον Μήτρογλου δεν έφτασε ποτέ.

Αν και στα δεύτερο μέρος και μετά το «πείραμα» με τον Μασάντο σε ρόλο Ορμπάιθ (ήταν ταυτόχρονα και αμυντικό χαφ, αλλά και ο πρώτος που έπαιρνε την μπάλα από την άμυνα) η εικόνα βελτιώθηκε κάπως, αυτό δεν αναιρεί ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού ο Ολυμπιακός δεν έστειλε ούτε μισό αισιόδοξο μήνυμα στον πάγκο του.

Σίγουρα είναι ακόμα στην αρχή και υπάρχει αρκετός δρόμος για δοκιμές, για αλλαγές και προσθήκες. Από την άλλη όμως ο Μίτσελ έχει έρθει από τον Απρίλιο και έπρεπε να έχει τουλάχιστον στο μυαλό το τι θέλει να κάνει και πώς θα το κάνει ανάλογα με το υλικό που θα έχει στη διάθεσή του.

Για τον Ολυμπιακό τα τέσσερα γκολ από τη Φράιμπουργκ ακούγονται βαριά ακόμα και Ιούλιο μήνα. Μπορεί όμως να αποδειχτούν και χρήσιμα, αν το μήνυμα που έστειλαν φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει.

Πηγή: Goal