ΣΤΑ ψιλά πέρασε, για να μην πω στο ντούκου. Οτι ο Καρνέζης χάρισε τα εκατόν πενήντα χιλιάρικα που έχει λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να γίνει η μεταγραφή του στην Ουντινέζε. Κάτι που γράφτηκε, ακούστηκε και πέρασε τελικά σαν φυσιολογικό. Οταν πρόκειται για την απόλυτη ντροπή και την απόλυτη ξεφτίλα. Για το έσχατο κατάντημα. Ποιος είναι δηλαδή ο Καρνέζης που θα χαρίσει λεφτά στον Παναθηναϊκό;

Δωρεές έκαναν οι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες. Ο Βαρβάκης με τη Βαρβάκειο Αγορά και ο Ζάππας με το Ζάππειο. Δωρεές είθισται να κάνουν οι πλούσιοι στους φτωχούς. Είτε από ματαιοδοξία είτε για να συχωρεθούνε τα αποθαμένα τους. Ο Καρνέζης ποιος είναι που θα χαρίσει λεφτά στον Παναθηναϊκό; Και δεν χαρίζει ρέστα ως είθισται. Να είναι ο λογαριασμός δηλαδή 85 γιούρο και να κάνεις τον αβέρτο να χαρίσεις τα ρέστα στο γκαρσόνι για πουρμπουάρ.

Δεν χάρισε τίποτα ψιλά ο Καρνέζης. Δεδουλευμένα λεφτά ήταν αυτά που έγραψε στο χιόνι προκειμένου να πάρει την ελευθέρας και να ξεκουμπιστεί. Εστω και σαν δανεικός στη Γρανάδα μέσω της Ουντινέζε. Αρκεί να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Στο ένα κατοστάρικο είναι το συμβόλαιο του Καρνέζη. Κι αυτά που του χρωστάγανε ήτανε 165. Αλλο αν οι ρεπόρτερ τα στρογγυλοποιούσαν στα 150. Πάει να πει δηλαδή ότι για ολόκληρη τη σεζόν που πέρασε ήτανε απλήρωτος. Δεν είχε πάρει ούτε ένα σέντζι. Και τον έχουνε μέσα και 65 χιλιάρικα από τη σεζόν 2011-12.

Δεν είναι δηλαδή ότι ένας ποδοσφαιριστής παίρνει ένα εκατομμύριο τον χρόνο και χαρίζει τα διακόσα για να φύγει. Ή παίρνει πέντε κατοστάρικα και χαρίζει το ένα. Εδώ μιλάμε ότι ο Καρνέζης χάρισε στον Παναθηναϊκό το υστέρημά του. Πόσα λεφτά δηλαδή να έχει πάρει το παλικάρι από το 2007 που είναι στην Παιανία; Σαν δεύτερος και τρίτος γκολκίπερ προκειμένου να παίζει ο αγριόγατος ο Τζόρβας; Ψίχουλα. Και προκειμένου να γλιτώσει απ' αυτή τη μιζέρια χαρίζει τα 165 και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του.

Εκεί έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός. Να ψειρίζει μ' αυτόν τον έμμεσο τρόπο παιδάκια σαν τον Καρνέζη. Πάνω στις διαπραγματεύσεις, κι αφού η Ουντινέζε δεν ανέβαινε από τα εφτακόσα χιλιάρικα, ότι αρπάξουμε από τον Ορέστη καλό θα είναι. Ετσι το σκέφτηκε κι έτσι ξηγήθηκε ο Νταμπίζας. Ετσι αξιοποιεί στον Παναθηναϊκό την τεράστια πείρα του στα επτά χρόνια που έπαιξε μπάλα στην Πρέμιερσιπ. Να κάνει παζάρια και να ψήνει τελικά τον Καρνέζη να τσοντάρει στο φιλόπτωχο ταμείο του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι κακό να είναι κάποιος φτωχός. Θέλανε και τα πάθανε άλλωστε στον Παναθηναϊκό. Να πληρώσουνε ένα νταμπλ 300 εκατομμύρια γιούρο και μετά να ρίξουνε τον Τιτανικό που έλεγε ο Θανάσης πάνω στο παγόβουνο. Δεν είναι ντροπή που τερμάτισανε πέρυσι έκτοι. Δεν είναι ντροπή που δεν πήρανε άδεια να παίξουνε έστω κι από το παράθυρο στην Ευρώπη.

Συμβαίνουν αυτά στην μπάλα. Κι ακόμα χειρότερα. Οπως αυτό της ΑΕΚ που θα παίζει στη Γ' Εθνική. Το να εκμεταλλεύεσαι όμως την «καψούρα» του Καρνέζη να κάνει μεταγραφή και να πάει να παίξει στην Ευρώπη και να του τρως 165 χιλιάρικα είναι ξεφτίλα. Ούτε στον ΑΟ Μυκόνου δεν γίνονται αυτά. Πληρωμένοι φεύγουνε όλοι οι παίκτες και ευχαριστημένοι. Και την μπαλίτσα τους παίζουνε και καλοπερνάνε με τον τουρισμό το καλοκαίρι και ξοφλημένοι είναι. Αυτά.

Τη βενζίνα για τις πορείες τους την πληρώνουν οι δήμοι
ΕΙΝΑΙ δεδομένο ότι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι ιερό και απαραβίαστο. Και πολύ περισσότερο στις συγκεκριμένες συνθήκες. Που όταν απολυθεί κάποιος πιο εύκολα βρίσκει τους αριθμούς του ΛΟΤΤΟ παρά καινούργια δουλειά. Και θα βγει στους δρόμους λοιπόν ο κόσμος και θα φωνάξει και θα διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω. Κατανοείς λοιπόν τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους. Κάθε μέρα κάνουνε πορεία με τις μηχανές. Στη Βουλή, στο υπουργείο Οικονομικών απέναντι, στο Υπουργείο Εργασίας, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Οργώνουν την Αθήνα και καλά κάνουν. Προκύπτει μια απορία όμως: Τη βενζίνα, που είναι και ακριβή μάλιστα, ποιος την πληρώνει; Ο εδώ Στρατούλης, με σκοτώνει η Χρυσή Αυγή; Για να τη βάζουνε από την τσέπη τους και να πληρώνουν στο βενζινάδικο γεμίζοντας κάθε φορά το ρεζερβουάρ, κομμάτι δύσκολο. Ποιος πληρώνει λοιπόν τη βενζίνα; Είναι προφανές: Τη βενζίνα την πληρώνουν οι δήμοι. Ετσι κι έτσι, σόλο κάσα σόλο καπίκια, έχουνε μπει μέσα σχετικά με τα οικονομικά. Με πέντε δραχμές παραπάνω για τη βενζίνα στις πορείες διαμαρτυρίας δεν χάλασε ο κόσμος. Κι αυτό στις προσεχείς εκλογές θα εκτιμηθεί. Οτι ο δήμαρχος δηλαδή ήταν κοντά μας όχι μόνο στα λόγια με παρεμβάσεις και τα ρέστα στη Βουλή, αλλά γέμιζε και τα ρεζερβουάρ για τις μηχανοκίνητες πορείες διαμαρτυρίας.

Ετσι αξιοποιεί στον Παναθηναϊκό την τεράστια πείρα του στα επτά χρόνια που έπαιξε μπάλα στην Πρέμιερσιπ. Να κάνει παζάρια και να ψήνει τελικά τον Καρνέζη να τσοντάρει στο φιλόπτωχο ταμείο του Παναθηναϊκού

Σαν τα παιδιά μιας οικογένειας είναι οι ποδοσφαιριστές
ΚΙ επειδή η μία κουβέντα φέρνει την άλλη, καταλαβαίνεις ότι όποιος είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οφείλει να ιεραρχεί τις υποχρεώσεις του. Τι πληρώνεις δηλαδή και τι αφήνεις πίσω να τρέχει. Ξεκινάς από Εφορία, ΙΚΑ και προχωράς. Ετσι κι ο Παναθηναϊκός. Κάτι πληρώνει, κάτι αφήνει πίσω. Πού έδινε λοιπόν τα λεφτά για να έχει μέσα τον Καρνέζη 165 χιλιάρικα; Υπάρχει απάντηση. Αφηνε τον Καρνέζη απλήρωτο για να φέρνει πέρυσι το καλοκαίρι τον Φορναρόλι και τον Γενάρη τον Καζιγιάμα. Ετσι ιεραρχούσαν τις υποχρεώσεις τους. Και να είσαι δηλαδή Καρνέζης, να είσαι απλήρωτος και να βλέπεις να κάνουνε μεταγραφές τον Πίντο και τον Βελάσκες. Διπλό το κακό δηλαδή. Και είσαι απλήρωτος και βλέπεις κάθε μεταγραφική περίοδο να φέρνουνε παρτάλια. Να είσαι εσύ ο καλύτερος παίκτης της ομάδας απλήρωτος για να περισσεύουνε λεφτά και να μαζεύουνε στην Παιανία τον κάθε περίεργο. Ετσι πάει. Σαν τα παιδιά μιας οικογένειας είναι οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν έχεις να ταΐσεις τα δικά σου, θα μαζεύεις κι ό,τι βρεις από τη γειτονιά; Αυτό ακριβώς κάνανε μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό: Αφήνανε τον Καρνέζη απλήρωτο για να πληρώνουνε τις μεταγραφές του Φερέιρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Μαυρομμάτης γιατί υπογράφει σαν δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής; Οτι είναι υπάλληλος της Βουλής ντρέπεται;

Κι ο ΑΟ Μυκόνου στα 150 ευρώ τα έχει τα διαρκείας. Οσο και τα φτηνά της ΑΕΚ.
-Observer

Πηγή: Goal