Facebook Pixel Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί!
| 2013-07-21 19:43:00

Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί!

Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί!

Ημονομαχία για την κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε νωρίς. Κι αυτή τη φορά ο ένας μονομάχος έρχεται από το Βορρά. Γράφει ο Κώστας Κούσης.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού και του στέλνει τα πρώτα μηνύματα - ο πρωταθλητής όμως ετοιμάζεται να «προσγειώσει» τον φιλόδοξο διεκδικητή. Η κόντρα των δύο μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου -αυτή τη φορά για την ουσία και όχι για το θεαθήναι όπως ήταν τόσα χρόνια- πήρε σάρκα και οστά όταν παρέλαβε τα κλειδιά του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Πόντιος μεγαλομέτοχος πέταξε με το καλημέρα το γάντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτα έκανε δηλώσεις για τον άμεσο στόχο του που είναι το πρωτάθλημα, ρίχνοντας σπόντες για το «κατεστημένο» του τύπου «ακόμη και με την Μπαρτσελόνα να ήμουν, δεν θα μπορούσα να πάρω το ελληνικό πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό». Τον Μάρτιο, με αφορμή την αθώωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τη χειρονομία στον επόπτη του αγώνα με τον Πλατανιά, επανήλθε στο ίδιο μοτίβο: «Εχω πει ότι αν δεν προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο, τότε εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα και ούτε θα το κάνω. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας και αν δεν μας αφήσουν εδώ, θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Είπα στον Μαρινάκη ότι δεν θέλω να ρίχνω χρήματα σε μία λεκάνη».

«Πληρώσαμε τα χρέη»

Ο Ολυμπιακός λίγους μήνες μετά κι ενώ είχε πάρει το πρωτάθλημα, και ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο, απάντησε μέσω του ίδιου του Μαρινάκη, με μια ατάκα γεμάτη υπονοούμενα στο συνέδριο της Θύρας 7: «Πληρώσαμε για να πάρουμε την ομάδα, πληρώσαμε τα χρέη. Πληρώσαμε και για το Καραΐσκάκη. Ούτε μας χαρίζουν ομάδες και γήπεδα, όπως σε άλλους, ούτε μπήκαμε στο ποδόσφαιρο για να παίρνουμε δουλειές ή να κάνουμε πολιτική».

Ακολούθησε η διένεξη των δύο ομάδων για παίκτες -ο ΠΑΟΚ φέρεται να έκανε κρούση στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, φορ του Ολυμπιακού Ράφικ Τζιμπούρ, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα, ίσως και λόγω των πιέσεων των «ερυθρολεύκων» στον Αλγερινό «να πάει μόνο στο εξωτερικό και όχι στον ΠΑΟΚ».

Ολως τυχαίως -είναι και θέμα των μάνατζερ φυσικά- αρκετοί παίκτες που πέρασαν απ'τα οπαδικά πρωτοσέλιδα ως στόχοι της μιας ομάδας, την επόμενη εβδομάδα ήταν στόχοι της άλλης (π.χ. Γιοβάνοβιτς, Γκουρκίφ κ.ά.). Πέρσι το καλοκαίρι και φέτος το χειμώνα οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης γέμισαν από ονόματα παικτών του Ολυμπιακού (Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιμπούρ κ.ά.).

«Ρωσικό χιούμορ»

Η κόντρα μεταφέρθηκε έτσι στη μετεγγραφολογία και με αφορμή δηλώσεις του μάνατζερ του νεοφερμένου στην Τούμπα, Τόμας Νέσιντ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, δήλωσε τη Δευτέρα: «Ακούσαμε για ακόμα μία φορά έναν άγνωστο ποδοσφαιριστή που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ να δηλώνει ότι προτίμησε τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Επειδή προφανώς είναι ένας νέος όρος στα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟΚ να γίνεται και η συγκεκριμένη δήλωση, εμείς απλώς χαμογελάμε και είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλαθλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ρωσικό χιούμορ».

Ο ΠΑΟΚ απάντησε την Τρίτη με επίσημη ανακοίνωσή του: «...επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των συνεργατών μας από ένα μεγάλο σύλλογο με πολλούς κερδισμένους τίτλους. Μας κολακεύει ιδιαίτερα η σπουδή που δείχνουν στις κινήσεις μας και δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι ο επίσημος εκπρόσωπος αυτού του συλλόγου όχι μόνο σχολιάζει κουτσομπολιά και επινοήσεις του Τύπου, αλλά είναι και ειδικός στα είδη και τη φύση του χιούμορ. Αλλωστε, γιατί να ξαφνιαζόμαστε, αφού χάρη σε τέτοιου τύπου επαγγελματίες αυτού του συλλόγου ολόκληρο το Πρωτάθλημα Ελλάδος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο χιουμοριστικό σόου...»

Είναι προφανές ότι οι δύο ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη νέα χρονιά. Μακάρι να περιορίσουν τη μονομαχία τους στα γκολ και στο καλό ποδόσφαιρο...

Πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags