Ο ΠΑΟΚ είχε πλούσιο ρεπερτόριο μπαίνοντας στο γήπεδο, απέναντι σε ομάδα που διέθετε ετοιμότητα τριών αγωνιστικών του ουκρανικού πρωταθλήματος (και ισάριθμες νίκες), έπαιξε για να βγει μπροστά στο σκορ, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά, ατύχησε σε μερικές κρίσιμες στιγμές μπροστά στην εστία της Μέταλιστ.

ΚΙ ΑΝ ο σχεδιασμός για την επιθετική του λειτουργία ήταν σχεδόν αποτελεσματικός και του έλειπε το απόλυτο με ένα τουλάχιστο γκολ, σαν αυτό που θα μπορούσε να σημειώσει είτε ο Γεωργιάδης είτε ο Αθανασιάδης, στην αμυντική λογική δεν υπήρχαν σοβαρά λάθη. Εκτός από τη χαζομάρα του Βιτόρ και το πέναλτι-δώρο στους Ουκρανούς.

ΑΥΤΟΣ ο ΠΑΟΚ, στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, ο καλύτερος χθεσινός, είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο από μια καθαρή ήττα.

ΣΤΟ «ΔΕΥΤΕΡΟ», η Μέταλιστ έβγαλε… ακτινογραφία τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ και δεν είναι μόνο ότι σημείωσε ένα ακόμη γκολ για να κλείσει θέση στην επόμενη φάση των προκριματικών, δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει στην εστία της.

ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σαν το προχθεσινό,με αντίπαλο καλύτερης ποιότητας, αναζητείς στηρίγματα στην εμπειρία, την έντονη προσωπικότητα ποδοσφαιριστών, με το κατάλληλο ειδικό βάρος ώστε να διαχειριστούν τις πιο καθοριστικές στιγμές. Κι αυτές μπροστά στην εστία της Μέταλιστ και, βέβαια, αυτές που συμβαίνουν μπροστά στον Χακόμπο.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ένας άλλος ποδοσφαιριστής -κι όχι ο Γεωργιάδης- θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι ίσως τελικά να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ομάδα του Στέφενς, υπάρχει σοβαρό θέμα στο κέντρο της άμυνας και δεν είναι κάτι που προέκυψε μόλις χθες, λόγω της ικανότητας των ποδοσφαιριστών της Μέταλιστ. Είναι κάτι που… φωνάζει καιρό τώρα.

ΣΤΟ ΚΑΤΩ της γραφής, αν ο Σαββίδης, ο συνομιλητής των μάνατζερ των σπουδαίων ποδοσφαιριστών (Ντρογκμπά, Μπερμπάτοφ), επιμένει στην κατάκτηση τίτλων και διακρίσεων, καιρός είναι να δείξει ότι διαθέτει τις δυνατότητες να φέρει έναν ή δύο από τα ψηλά ράφια.

ΥΓ.: Ο Ντέβιτς «συστήθηκε» στον Ιβαν Σαββίδη με δύο γκολ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικός σε συνέντευξή του, σε ρωσική ιστοσελίδα, όταν είπε με… νόημα ότι δεν γνωρίζει κανέναν παίκτη της Μέταλιστ. Να μη γνωρίζεις κανέναν από τους ποδοσφαιριστές ενός αντιπάλου που έχει τριπλάσιο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ και να αμφισβητείς, χαρακτηρίζοντας αχυράνθρωπο (στην ίδια συνέντευξη), τον πρόεδρο της Μέταλιστ, ε, αυτό πάει πολύ…

ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ οι ερωτήσεις στον Ιβάν Σαββίδη, είμαι βέβαιος ότι έχει να πει κάτι περισσότερο για την ουκρανική ομάδα, σε ένδειξη σεβασμού.

Πηγή: SportDay