Facebook Pixel Ο «Μανώλης» του 2013
| 2013-08-04 09:21:00

Ο «Μανώλης» του 2013

Ο «Μανώλης» του 2013

Μέχρι τις αρχές του 2000 η αφρικανική ήπειρος δεν ήταν απ' τους προορισμούς που έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις.

Η απόκτηση, ωστόσο, του Εμάνουελ Ολισαντέμπε (έστω κι αν έγινε μέσω της Πολόνια Βαρσοβίας) άλλαξε άρδην τις σκέψεις των «πρασίνων», οι οποίοι άρχισαν πλέον να ασχολούνται πολύ πιο συχνά με την αγορά της Αφρικής, αναζητώντας «λαβράκια» με μεταπωλητική αξία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Αμπντούλ Τζελίλ Ατζαγκούν για τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει πλέον να εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να τον «ντύσει» στα «πράσινα», βλέποντας στο πρόσωπό του τον «Μανώλη» του 2013. Δηλαδή έναν παίκτη σε πολύ καλή ηλικία (20 ετών), με εξαιρετικά στοιχεία και προσωπικότητα, που διαθέτει τις προδιαγραφές και την ποιότητα -εφόσον αποκτηθεί- για να μπει και να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Και το κυριότερο: έναν παίκτη με τεράστια «δίψα», για να πετύχει και να κάνει μέσω του «τριφυλλιού» το πρώτο μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε δώσει εξαρχής, πριν από ενάμιση μήνα το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η μεταγραφή, καθώς εκτιμούσε πως πρόκειται για μία πολύ καλή περίπτωση που δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη ο Παναθηναϊκός και στο διάστημα που ακολούθησε ο Νίκος Νταμπίζας προχώρησε -με προσεκτικούς χειρισμούς- την υπόθεση μέχρι το τελικό της στάδιο. Ο Ατζαγκούν έχει δώσει τα χέρια με τον Παναθηναϊκό απ' τις αρχές της εβδομάδας κι έκτοτε το «παιχνίδι» μεταφέρθηκε στις τελικές διαπραγματεύσεις με την ομάδα του (Ντόλφινς FC), που έχουν φτάσει πλέον σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Οι αξιώσεις των Νιγηριανών έχουν πέσει πάρα πολύ απ' το αρχικό ποσό (500.000 ευρώ), οι «πράσινοι» έχουν βρει σημείο επαφής μέσω ενός πολύπλευρου deal κι όλα δείχνουν πως ο Ατζαγκούν πλησιάζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο προς την Ελλάδα, όντας έτοιμος για να γίνει ο 16ος παίκτης απ' την Αφρική που θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς...

Οι Αφρικανοί του ΠΑΟ

 

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΧΩΡΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

Σισοκό

Ακ. Ελεφαντοστού

28

2

Ολισαντέμπε

Νιγηρία-Πολωνία

74

24

Ντεμπά

Γκαμπόν-Σουηδία

9

-

Κουίνσι

Γκάνα

43

4

Μπόατενγκ

Γκάνα

24

3

Μόρις

Ν. Αφρική

122

-

Μουν

Ν. Αφρική

12

1

Επαλέ

Καμερούν

15

-

Εμπέντε

Καμερούν

22

-

Ν' Ντόι

Σενεγάλη

23

3

Σο

Σενεγάλη

16

2

Ενακαρίρε

Νιγηρία

2

-

Σιμάο

Μοζαμβίκη

118

1

Μανούτσο

Ανγκόλα

9

4

Καντέ

Μάλι

67

1

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags