Facebook Pixel Ηρεμία, η λέξη κλειδί
| 2013-08-08 08:41:00

Ηρεμία, η λέξη κλειδί

Ηρεμία, η λέξη κλειδί

Είναι τόσο αυξημένες οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό, που δεν επιτρέπεται ούτε στα φιλικά να χάνει. Πόσω μάλλον να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ακόμη και αυτός ο Ολυμπιακός που έχει μία ενδεκάδα νέων παικτών σε ρόστερ 28 ποδοσφαιριστών. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς

Όχι, θα πρέπει απ’ τα πρώτα φιλικά να «πετάει». Δεν δικαιολογούνται οι δοκιμές απ’ τον προπονητή. Ούτε κι όταν ενδείκνυται ο αντίπαλος για πειραματισμούς, όπως έπραξε ο Μίτσελ στο ματς με την Σαντχάουζεν. Όφειλε ο Ισπανός τεχνικός να δοκιμάζει το βασικό «κορμό» απ’ τα φιλικά της Αυστρίας, ώστε η ομάδα του Πειραιά να πορεύεται διαρκώς και παντού με νίκες.

Πως φαίνεται στα μάτια σας, ή αν προτιμάτε πως ηχεί στα αυτιά σας αυτός ο ποδοσφαιρικός παραλογισμός; Ο Μίτσελ το φώναζε απ’ τη Γερμανία και το επανέλαβε στο «Ανφιλντ» ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Αφού, λοιπόν, δοκίμασε πολλά, έως και το φιλικό με την Λίβερπουλ, στο προτελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας με την Αντερλεχτ στο Φάληρο έκανε «πρόβα» των πλάνων του για την νέα περίοδο.

Σίγουρα, άπαντες θα συμφωνούμε πως ήταν ενθαρρυντικό το δείγμα γραφής των «ερυθρόλευκων» στο μοναδικό εν Ελλάδι φιλικό παιχνίδι τους. Ιδιαίτερα η τετράδα των Βάις, Κάμπελ, Τσόρι και Σαβιόλα δημιούργησε πολύ μεγάλες προσδοκίες για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, ο Βάις έδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, σηκώνοντας την εξέδρα στο "πόδι" με την ταχύτητά του και τις εμπνεύσεις του. Ο Κάμπελ ανεβάζει σημαντικά την απόδοσή του από αγώνα σε αγώνα. Είναι σαφές πως μέσα απ’ τις προπονήσεις βρίσκει τα πατήματά του. Μπορεί έτσι να εξελιχθεί σε μία σπουδαία μονάδα για τους νταμπλούχους. Κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Βενγκέρ που τον ανακάλυψε και τον πήρε στην Αρσεναλ.

Ο Τσόρι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μεταλλαχθεί σε «εγκέφαλο» του Ολυμπιακού. Όσο για τον Σαβιόλα, έδειξε δείγματα των μεγάλων του δυνατοτήτων. Ειδικά στο χώρο και χωρίς τη μπάλα, ήταν σεμιναριακού επιπέδου ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός.

Δε θα επεκταθούμε περισσότερο στην εικόνα των παικτών των «Πειραιωτών». Απλώς θα υπενθυμίσουμε τι μας είπε ο Μίτσελ μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης με την Αντερλεχτ μπροστά απ’ την κάμερα της nova: «Έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, θέλουμε ακόμη χρόνο για να παίξουμε καλύτερα ομαδικά. Έχει περάσει απλά ένας μήνας και δουλέψαμε πολύ στη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται ηρεμία». Ναι, αυτή είναι η λέξη – κλειδί: ηρεμία. Και επιπλέον, πίστωση χρόνου στο νέο «ερυθρόλευκο οικοδόμημα». Απλά είναι τα πράγματα.

Πηγή: novasports.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags