Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εδώ και λίγη ώρα το νέο αφεντικό του ΟΠΑΠ. Για την ακρίβεια, η οικογένεια Μελισσανίδη (μιας και στην κοινοπραξία της Emma Delta συμμετέχει ο γιός του, Γιώργος) έχει πλέον στα χέρια της τις τύχες του οργανισμού που αποτελεί τον σημαντικότερο χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν κάτι που τόσο καιρό φαινόταν σίγουρο, αλλά τώρα είναι μια (σκληρή για κάποιους) πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκαν από κοινού οι προοπτικές της εξαγοράς του ΟΠΑΠ από τον Τίγρη και της επιστροφής του στη θέση του αφεντικού της ΑΕΚ, υπήρξαν πολλοί που αναρωτήθηκαν για τη σύνδεση που μπορεί να έχουν αυτές οι δύο κινήσεις. Πώς μπορεί η μια να επηρεάσει την άλλη, αλλά και το -εντελώς απλοϊκό- ερώτημα γιατί θα πρέπει να απασχολούν έναν οπαδό της Ένωσης οι επιχειρηματικές κινήσεις του επικεφαλής της ομάδας του. Η πιο απλή απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι: γιατί όταν πηγαίνουν καλά οι δουλειές του, θα πηγαίνει καλά και η ομάδα.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα πίσω από αυτή τη συμφωνία. Τα οποία θα πρέπει να κάνουν, όχι μόνο τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά τους οπαδούς κάθε ομάδας (ακόμη και τους υγιώς σκεπτόμενους μιας... συγκεκριμένης) να υποδεχθούν αυτό το deal με μεγάλη ικανοποίηση. Γιατί η εξαγορά του ΟΠΑΠ από την Emma Delta, μπορεί για την Κυβέρνηση και τους Έλληνες ως πολίτες να είναι η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση, όμως για τους φιλάθλους αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την -πραγματική και όχι στα λόγια- εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αλλαγή σελίδας στον πιο καθοριστικό οργανισμό για τον ελληνικό αθλητισμό, είναι από μόνη της η αρχή, δηλαδή... το ήμισυ του παντός. Το ζητούμενο ποτέ δεν ήταν και δεν είναι τι θα κάνει ο Μελισσανίδης με τον ΟΠΑΠ στα χέρια του πλέον. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Ως ένας από τους ικανότερους Έλληνες επιχειρηματίες, θα επαναφέρει τον μεγαλύτερο -πρώην- κρατικό οργανισμό στους νόμους της αγοράς που εδώ και καιρό είχαν... καταργηθεί. Είχαν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Τόσο απλά.

Κι αυτό είναι όλο το... ζουμί της υπόθεσης. Όχι τι θα κάνει ο Μελισσανίδης, αλλά ότι με την αλλαγή σελίδας θα σταματήσουν μαχαίρι όσα γίνονταν πριν. Θα πάψουν τα ερωτήματα σχετικά με το αν είναι υποκειμενικά ή αντικειμενικά τα κριτήρια για να δοθεί χορηγία σε μια ομάδα και -πάνω απ΄ όλα- το... ποιου ήταν τα κριτήρια. Η τελευταία είναι η... ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Το ποιος αποφάσιζε. Με ποιον έπρεπε να τα... έχει καλά μια ομάδα για να γίνει η δουλειά; Τώρα αυτά τελειώνουν. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κάνει... τη μισή δουλειά. Γιατί επαναφέροντας την ισονομία στο ποδόσφαιρο, σε οικονομικό επίπεδο, θα έρθει σιγά σιγά και στα... υπόλοιπα.

Υ.Γ.: Αν αναρωτιέστε ποιους -πραγματικά- αφορά το «θα σταματήσουν όσα γίνονταν πριν», αναζητήστε ποιοι τα έχουν... βάψει μαύρα (και αδυνατούν να το κρύψουν).

Πηγή: aek365.gr