Λες και ήταν γραφτό από τη μοίρα, λες και του... πάει το συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Λούκας Μαρτίνεθ Πέρεθ , όπως είναι το πλήρες όνομά του, είχε κάνει πράγματα και θαύματα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι για το Γιουρόπα Λιγκ πριν από δυο χρόνια περίπου και είχε προκαλέσει επιφωνήματα θαυμασμού με την εμφάνισή του στην έδρα του «δικέφαλου».

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι -για το ελληνικό πρωτάθλημα- στην Τούμπα, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά, ο Ισπανός επιθετικός πήρε στο χέρι την... μπαγκέτα του και ανέλαβε χρέη μαέστρου, οδηγώντας την ομάδα του σε άνετη νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης.

Δυο ασίστ, ένα γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ορισμένες μαγικές ατομικές ενέργειες ήταν ο απολογισμός για τον Λούκας, που δικαίως γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος της αναμέτρησης. Μαζί με τον εξαιρετικό Στοχ, ο Ισπανός επιθετικός δείχνει ότι θα είναι ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και να δώσει το κάτι παραπάνω.

Τα φιλικά και η... απάντηση

Ο Λούκας Πέρεθ ήρθε στον ΠΑΟΚ προερχόμενος από αγωνιστική απραξία τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου. Κάτι που ήταν λογικό να τον επηρεάσει και να μην του επιτρέπει να είναι 100% έτοιμος ακόμα και τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας ο Ισπανός μεσοεπιθετικός -με εξαίρεση κάποιες ατομικές ενέργειες- δεν θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είχε ξεσηκώσει την Τούμπα στο παιχνίδι με την Καρπάτι.

Κατά την προσφιλή, μάλιστα, συνήθειά μας -γιατί στην Ελλάδα βρισκόμαστε- δεν άργησαν και οι πρώτες αμφισβητήσεις, ενώ γινόταν και αναφορά στα αρκετά χρήματα (700.000 ευρώ περίπου) που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Ο Χούουμπ Στέφενς, όμως, δεν επηρεάστηκε -και πολύ καλά έκανε- καθώς ήξερε καλά πως είναι απλά θέμα χρόνου προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να αρχίζει να επανέρχεται στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Ο Λούκας, πάντως, έδωσε την καλύτερη απάντηση, τη χρονική στιγμή, μάλιστα, που έπρεπε, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Καταπληκτική εμφάνιση, από έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που δείχνει ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ.

Ενας χρόνος... φαγούρα

Ο Λούκας Πέρεθ μπορεί να φόρεσε πριν από δυο μήνες περίπου τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως το φλερτ ανάμεσα στις δυο πλευρές κρατάει κοντά έναν χρόνο και τελικά κατέληξε σε «γάμο». Η πρώτη απόπειρα των ανθρώπων του «δικέφαλου» να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Ισπανού μεσοεπιθετικού έγινε το καλοκαίρι του 2012, όμως οι διοικούντες την Καρπάτι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί διαπραγματευτές και οι απαιτήσεις που προέβαλαν κρίθηκαν υπεβολικές.

Τον Ιανουάριο οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές έφτασαν σε πιο προχωρημένο επίπεδο, όμως και πάλι δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τους Ουκρανούς, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον παίκτη.

Η αγορά που έγινε... δανεισμός

Ενα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο στη μεταγραφή του Λούκας από την Καρπάτι στον ΠΑΟΚ ήταν ο τρόπος με τον οποίον παραχωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά επρόκειτο να αποκτηθεί με μεταγραφή, στη συνέχεια αποφασίστηκε να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, ενώ στη συνέχεια (και καθώς το συμβόλαιο του Λούκας με την ουκρανική ομάδα ολοκληρώνεται) θα συνεχίσει ως ελέυθερη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Οσο για τον λόγο που οι άνθρωποι της Καρπάτι επέμεναν για τη συγκεκριμένη μορφή συμφωνίας; Οταν είχαν αποκτήσει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό από τη Ράγιο Βαγεκάνο, υπήρχε όρος στη συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες για ποσοστό που διατηρούσαν οι Ισπανοί στη μεταπώληση του παίκτη. Στη μεταπώληση και όχι στον δανεισμό του, όμως, όπως χαρακτήριζεται η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι εκτός από τις 700.000 ευρώ που κατέβαλε ο ΠΑΟΚ στην ουκρανική ομάδα, η Καρπάτι διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης (30%), αν ο Λούκας πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Αυτό, πάντως, που έχει σημασία είναι ότι τελικά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μαζί με τον Σλοβάκο Στοχ θα αποτελέσουν τη δύναμη πυρός της ομάδας τους στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης από αυτό της Τετάρτης με τη Σάλκε.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Λούκας Πέρεθ παραδέχτηκε ότι το έργο της ομάδας του είναι πολύ δύσκολο, όμως ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συνέχεια στους αγωνιστικούς χώρους...

Πηγή: Goal