Το... πάρτι του Σαββάτου, με 11 γκολ και 2 ανατροπές σε 3 ματς, συνεχίστηκε με... αμείωτη ένταση και χθες με 15 γκολ και άλλες 2 ανατροπές σε 5 παιχνίδια. Με τις μεταγραφές να κλέβουν και πάλι την παράσταση είτε σκοράροντας (Νάνο-Μπεργκ στον ΠΑΟ, Κόρμπος-Πετρόπουλος στον Απόλλωνα, Ντε Σόουζα-Κάσες στον Πανθρακικό, Μάντζιος στον Λεβαδειακό, Καράσκο στον Αστέρα, Τσάβες στον ΠΑΣ) είτε πρωταγωνιστώντας (Γκαλέτι στον ΟΦΗ).

Μπορεί ο μέσος όρος σκοραρίσματος της αγωνιστικής να έπεσε από τα 3,6 στα 3,2 τέρματα, αλλά από τα συνολικά 26 γκολ, τα 18 σημείωσαν 17 μεταγραφές του καλοκαιριού (για να μην... μπερδεύεστε, ο Μρντάκοβιτς έβαλε δύο)! Ενα ακόμη πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για το τι πρωτάθλημα πρέπει να περιμένουμε πως θα δούμε τη σεζόν 2013-14. Αρκεί, επαναλαμβάνω, να ισχύσει στην περίπτωση το «η καλη Super League από την πρώτη αγωνιστική φαίνεται» και να μην αποδειχθεί στη συνέχεια πως ήταν μια... χρυσή αναλαμπή στην καλοκαιρινή τούρλα του Αυγούστου, περίοδο που οι ομάδες δεν είναι ακόμη 100% έτοιμες αγωνιστικά και τα ρόστερ όχι πλήρη.

Η μπάλα για να διασκεδάζει και να ελκύει πρέπει να έχει... γκολ και θέαμα. Και επειδή στο μνημονιακό ελληνικό ποδόσφαιρο η ποιότητα (με εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και μεμονωμένες στις υπόλοιπες ομάδες) έχει πλέον... χαμηλό ταβάνι για να περιμένει κάποιος θαύματα όσον αφορά το επίπεδο του θεάματος, δεν θα με χαλάσει αν και οι υπόλοιπες αγωνιστικές... σκίζουν τουλάχιστον από παραγωγικότητα. Κι ας οφείλεται αυτή σε μεγάλο βαθμό σε... κακούς αμυντικούς.

Μετά τον Ατρόμητο ήταν η σειρά χθες ενός ακόμη Ευρωπαίου, του Αστέρα Τρίπολης, να γκελάρει. Αν κρίνω, μάλιστα, από το αγωνιστικό δείγμα γραφής του και στα ματς με τη Ραπίντ Βιέννης: 1ον, τον «αντι-Ράγιος» δεν τον βρήκε παρά τις τόσες μεταγραφές που έκανε, 2ον: μπορεί να είναι ταλαντούχος ο πιτσιρικάς κίπερ Γεωργακόπουλος, αλλά δεν δίνει τη σιγουριά του Φούλοπ, και 3ον: οι πολλές αλλαγές προσώπων από τη μέση και πίσω χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και την απαραίτητη χημεία, γιατί ανασταλτικά ο Αστέρας... μπάζει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι έχασε τους δύο περσινούς μεγάλους πρωταγωνιστές του Χριστόπουλο και Ντε Βινσέντι, έδειξε πως συνεχίζει να είναι μια ομάδα που φτάνει εύκολα στο γκολ. Βοήθησε με το στυλ του να γίνει στην Τρίπολη ένα ματς που θύμισε... αγλλικό πρωτάθλημα. Στο Ηράκλειο ο καλά στημένος Πανιώνιος του Παντέλη έβαλε δύσκολα στον ΟΦΗ των 7 καινούργιων στην ενδεκάδα, ενώ γλίτωσε από του... Γκαλέτι τα δόντια (ο Αργεντινός μπήκε στο 57') χάρη και στον νεαρό κίπερ Γιαννακόπουλο.

Οσον αφορά τον νέο Παναθηναϊκό, πήρε το αποτέλεσμα που του ήταν απαραίτητο για να... αγοράσει τον υπεραπαραίτητο χρόνο σε αυτό το ξεκίνημα. Είχε, βέβαια, και την τύχη με το μέρος του, αφού κέρδισε πέναλτι μόλις στο 3' και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 50' κόντρα στον Παναιτωλικό των 9 απουσιών!

«Κέρδισε» επίσης τον Μπαϊράμι που είχε προβληματίσει στα φιλικά, ο Μπεργκ σκόραρε με το... καλημέρα για να πάρει τα πάνω του (ανέτοιμος ο Σουηδός, αλλά ακόμη και έτσι ο ΠΑΟ είχε σέντερ φορ, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που έπαιζε με τον Καρέλη, δηλαδή με τον... κανέναν), ενώ οι Ντίνας και Μαρινάκης (το μισο γκολ του ανήκει στο 2-0) συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα τις καλές εμφανίσεις τους από τα ματς προετοιμασίας. Αν η δουλειά του Αναστασίου συνεχίσει να εξελίσσεται, οι μεταγραφές που θα έρθουν κάνουν τη διαφορά και βοηθήσουν τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές, το «τριφύλλι» θα πάρει μπροστά για τα καλά και μπορεί να φτασει μέχρι την 3η θέση.

Πηγή: Goal